6 Gabimet prindërore që mund të ndikojnë shumë lehtë tek fëmijët e tyre

6 Gabimet prindërore që mund të ndikojnë shumë lehtë  tek fëmijët e tyre

Ju nuk i tregoni se sa dashuri ndieni ndaj fëmijës suaj

Për një qenie të vogël njerëzore, nëna dhe babai janë njerëzit më të rëndësishëm në të gjithë botën. Çfarë ndodh kur fëmija nuk ndien dashurinë e prindërve të tyre?

Në këtë rast fëmijës u mungon shumë vetëbesimi I tyre  dhe madje nuk e duan veten. Si rezultat me këtë të fundit  ka raste të ndryshme që fëmija  përpiqet të ndryshojë veten  teksa rritet.Por pse? Sepse përderisa  ne nuk ndjehemi ndonjëherë mirë ose kemi dyshim për veten tonë se diqka nuk është mirë me ne, atëherë ne duhet  ti kemi prindërit afër dhe të na tregojnë dashuri ,  të na thonë që  ne duhet ta duam veten ashtu siq jemi.

Ju përpiqeni të kontrolloni gjithçka.

Pse prindërit duhet të krijojnë një marrëdhënie me fëmijët e tyre pa kontroll të vazhdueshëm? Nganjëherë prindërit harrojnë se fëmijët e tyre janë rritur dhe vazhdojnë të bëjnë gjithçka për ta. Këta fëmijë nuk rriten emocionalisht dhe do të përjetojnë probleme me marrëdhëniet e tyre.

Ata do të vazhdojnë të mendojnë se e gjithë bota rrotullohet rreth tyre. Ata gjithashtu nuk do të jenë në gjendje të krijojnë marrëdhënie të shëndosha, pasi nuk mund të marrin vendime dhe vetëm të mendojnë për veten e tyre dhe ky qëndrim do të çojë përfundimisht në konflikt.

Ju nuk I jepni mundësi fëmijës tuaj për të marrë vendimet e veta.

Kur prindërit marrin vendime për fëmijët e tyre, ata nuk po lënë fëmijët e tyre të jenë të pavarur dhe të zgjedhin atë që duan. Çdo fëmijë duhet të ketë të drejtën për të bërë një zgjedhje (me mbështetje dhe sipas moshës së tyre).

Paaftësia për të marrë vendime i bën njerëzit të paaftë për zgjidhjen e problemeve si në të tashmën, po ashtu edhe në të ardhmën , kështu ata gjithmonë do të kenë nevojë për dikë që t’i ndihmojnë ata. Nuk do të jetë e lehtë për ta që të gjejnë vendin e tyre në këtë botë, sepse ata as që e dinë se çfarë duan.

Ju kërkoni të pamundurën nga ata.

Një fëmijë i beson të rriturit në jetën e tyre, sidomos prindërve të tyre, dhe përpiqen të bënjë gjithçka që u është thënë të bëjnë. Nëse ata dështojnë, ata fillojnë të mendojnë se ata janë humbës  dhe që nuk meritojnë të jenë të dashur.

Është pothuajse e pamundur të jetosh me këtë lloj personi. Ata gjithmonë do të jenë shumë të fokusuar në suksesin. Nëse ata dështojnë  që të bëjnë më të mirën (sipas mendimit të tyre), ata do të ndihen të pakënaqur dhe madje edhe  të bien në depresion. Andaj I dashur prind që po e lexon këtë artikull, mos kërko  të pamundërën nga fëmia juaj dhe lejoje vetë atë që të zgjedhë se aj çfarë po dëshiron , kur ai e zgjedhë këtë ai automatikisht do të inspirohet vetë dhe do të dëshirojë vetes sukses me atë së çfarë ai do.

Ju diskutoni me partnerin tuaj  vazhdimisht tema të cilat fëmija nuk duhet ti dëgjojë.

Nëse prindërit argumentojnë vazhdimisht para fëmijëve, fëmijët mund të ndihen në një farë mënyre fajtorë. Ata nuk e kuptojnë se çfarë po ndodhin dhe mendojnë se janë fajtorë.

Si baba, nuk i kushtoni vëmendje të mjaftueshme fëmijës suaj.

Mungesa e vëmendjes së babait ndikon në jetën e ardhshme të djemve dhe vajzave. Kjo është kryesisht për ato familje ku baballarët thjesht nuk i kushtojnë vëmendje të mjaftueshme fëmijëve të tyre, ata vetëm ekzistojnë dhe kjo është ajo. Pra, çfarë ndodh kur fëmijët nuk marrin vëmendje të mjaftueshme?

Një djalë mund të sillet në të njëjtën mënyrë sikur babai i tij të sillet. Dhe vajzat zakonisht përjetojnë vështirësi në ndërtimin e marrëdhënieve romantike. Gjë që, gratë zgjedhin burra që i ngjajnë baballarëve të tyre. Ata duan të kenë një familje të lumtur, por përvoja e tyre e fëmijërisë i bën ata të ndihen të dyshimtë për burrat.

A mendoni që fëmirija i fëmijës suaj nvaret nga vet prindërit? Ndani mendimet tuaja me ne më poshtë në koment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *