4 metoda si të pranoni veten dhe të jeni vërtetë të lumtur

Bëhu vetvetja.

Është e lehtë të thuhet, por e vështirë për të bërë.Njerëzit po ndikohen shumë nga të tjerët ditëve të sotme. Ndikimi mund të vijë nga televizioni, reklamat, revistat, miqtë apo edhe familja. Përkundër gjithë kësaj, ju ende duhet të provoni më të mirën tuaj në pranimin e identitetit tuaj të vërtetë. Do të jetë një udhëtim i vështirë, por do të jetë e vlefshme.

Ndaloni krahasimin mes vetes dhe të tjerëve

Image result for accept your mistakes

Krahasimi i fuqive tuaja dhe arritjeve në jetë duket si një nga mënyrat për të përcaktuar suksesin tuaj. Nëse jeni duke bërë ndonjë gjë  më mirë se të tjerët, ju e konsideroni veten si  të suksesshëm. Nëse jo, ju do të jeni nën presion dhe do të fokusoheni në përmirësimin e vetes. Megjithatë, kjo metodë është e gabuar. Të pranosh veten duhet ta duash veten. Është e gjitha për ju dhe ajo që ka rëndësi është përparimi juaj në jetë, e jo i të tjerëve. Prandaj, mos lejoni që jeta e të tjerëve të përcaktojë  jetën tuaj.

Pranoje veten

Me të gjithë ata njerëz që postojnë jetën e tyre “të përsosur” në internet, është e lehtë të ndjeheni të pakënaqur me atë se kush jeni dhe me atë që keni në jetë. Arritjet e tyre mund të jenë qëllimet tuaja, por kjo gjithashtu mund të dëmtojë vetëbesimin tuaj dhe t’ju bëjë të ndiheni të mprehtë për veten tuaj. Pra, mos e bëni këtë para se të bini thellë në këtë kurth. Për të qenë vërtet i lumtur ju duhet të pranoni gjithë vetit tuaja. Përqafoni të gjitha pikat e forta dhe dobësitë tuaja që ju I keni si karakter , fundja fundit ato pika qofshin të dobëta apo të forta do tju karakterizojnë juve si karakter te ndryshëm nga të tjerët.

Kurrë mos ndaloni duke u rritur

Related image

Të jesh i vetë i informuar  do të thotë të kuptosh se nuk duhet të ndalosh kurrë rritjen si një person dhe të mësosh shumë gjëra në jetë  si profesionist. Njerëzit që besojn se  qdo ditë është një ditë e re, dhe një shancë i ri janë më të pjekur mentalisht dhe i kuptojnë gjërat më shumë se sa ata që nuk pajtohen me këtë fakt.

Shpërndaje me të tjerët!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *