Këto janë sekretet e atyre që kanë memorie të fortë

Memorizimi është një fakt që me kalimin e viteve mund dhe të dobësohet, ndaj gjithmonë është e rëndësishme që të bëni kujdes sidomos me ushqimet për të qenë gjithmonë në formë.

Ky është një proces normal për të gjithë njerëzit, megjithatë ka disa mënyra për ta pasur memorie të fortë edhe kur të plakeni.

Më poshtë do të lexoni disa këshilla që ju ndihmojnë për të pasur një memories a më të shëndetshme.

Stërvitja

Image result for fitness

Ushtrimet dhe stërvitja janë zgjidhja e duhur për çdo problem jo vetëm të trupit, por edhe të trurit.

Mësoni gjëra të reja

Image result for learn new things

Duke mësuar gjëra të reja, ju e mbani trurin aktiv dhe të shëndetshëm.

Provoni sa më shumë kuize

Nëse provoni aftësitë tuaja në fjalëkryqe apo quizze të ndryshme do t’u ndihmojë të rrisni kapacitetin tuaj mendor.

Arti i përsëritjes

Related image

Nëse doni të memorizoni diçka si numër telefoni apo një adresë, duke e përsëritur informacionin do ta mbani mend më gjatë. Duke praktikuar artin e përsëritjes duhet të shtoni orët që përsërisni, duke filluar me një orë, pastaj çdo disa orë, më pas çdo ditë, për të arritur rezultatin më të mire.

Bëni kohë për miqtë

Kur mendoni për mënyra për të përmirësuar kujtesën, a mendoni për aktivitete “serioze” të tilla si mundja me fjalëkryqin e New York Times apo zotërimi i strategjisë së shahut, ose a është më shumë argëtim i lehtë – varur me shokë ose duke shijuar një film qesharak – vjen në mendje? Nëse jeni si shumica prej nesh, ndoshta është e para. Por studimet e panumërta tregojnë se një jetë plot me miq dhe argëtim vjen me përfitime njohëse.

Shpërndaje me të tjerët!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *