Si të jeni të lumtur edhe kur keni shumë obligime dhe përgjegjësi?

Këtu janë disa këshilla për të ndjekur lumturinë tuaj pa injoruar përgjegjësitë.

Zgjohu herët

Askush nuk dëshiron të zgjohet herët. Shtretërit tanë janë shumë të ngrohtë dhe komod për një thirrje për zgjimin e hershëm. Por njerëzit më të suksesshëm zgjohen para diellit. Pse? Sepse kjo është mënyra më e mirë për të arritur atë që ne dëshirojmë gjatë ditës.

Por ka një përfitim tjetër për t’u zgjuar herët. Koha e mëngjesit është kur ne jemi më të kthjellët. Pra, mund ta përdorni atë kohë për të punuar në atë se ju cka dëshiron të bëni. Ose mund të  mësoni ,lexoni ,vizatoni për diçka që ju bën të lumtur.

Meqenëse pjesa tjetër e botës ka ngjarë të jetë ende në gjumë, kjo kohë është e jotja dhe vetëm e jotja. Bëni me të çdo gjë që ju bën të lumtur.

Planifikoni ditët e juaja në kalendar

Planifikimi  i kalendarit është një teknikë shumë themelore, por mund të ndryshojë jetën. Nëse nuk jeni duke jetuar në orar, thjesht duhet ta provoni këtë.

Ju ndoshta mendoni se planifikimi i çdo pjese të jetës suaj tingëllon si e kundërta e lumturisë. Por qëndroni aty sepse ky është një mjet mahnitës për t’ju ndihmuar të balanconi jetën tuaj si dhe përgjegjësit e juaja.

Prej momentit kur ju zgjoheni derisa të flini gjumë, të gjitha aktivitetet tuaja të mëdha duhet të planifikohen. Kjo përfshin pushimet në mëngjes, çdo thirrje telefonike që mund të planifikoni, kohën e televizorit dhe kalimin e mediave sociale.

Bëjeni  lumturinë prioritet

Pasi ta keni  organizuar ditën, duhet të keni  kohë në kalendarin tuaj edhe  për t’u mar me punët tuaja të cilat ju I keni për obligim.

Kjo kohë është po aq e rëndësishme sa çdo gjë tjetër që po bën gjatë ditës tënde, prandaj mos u përkulni sepse dikush tjetër dëshiron diçka nga ju. Shënoni këtë kohë  si “të zënë” në kalendarin tuaj dhe mësoni si t’i thoni jo ndonjë kërkese gjatë kësaj kohe me edukatë.

Natyrisht, emergjencat marrin përparësi. Por ato gjithashtu do të merrnin përparësi nëse do të ishit në punë.

Kufizoni  argëtimet

E vetmja mënyrë për të bërë planifikimin e ditës mes kalendarit të suksesshëm është që të merrni seriozisht kohën tuaj. Nëse po ndaloni atë që po bëni vetëm e vetëm për të kontrolluar Instagramin ose mesazhet me tekst, ndoshta nuk do të qëndroni në orar. Dhe nëse një gjë shkon gjatë kohës së caktuar, çdo gjë tjetër do të ndjekë shembullin. Është një efekt domino që ju doni të shmangni me çdo kusht. Sepse do t’ju kushtojë në mënyrë të pashmangshme lumturinë tuaj.

Ne të gjithë kemi të njëjtin numër  të minutave në një ditë. Ju ose mund të merrni kontrollin mbi ato minuta dhe të jetoni jetën që dëshironi, ose mund të lini që koha të largohet prej jush. Koha do të kalojë, kështu që ju mund të bëni sa më  minuta të kohës suaj më të veçantë se  të tjerat.

Nëse gjete vlerë në këtë informacion, shpërndaje me dikë që e ka të vështirë të jetë i lumtur përshkak të obligimeve!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *