6 Gjërat që të cilat nuk duhet të kërkosh kurrë falje

Gabimet

Kurdo që ju  keni përfunduar një marrëdhënie të keqe,  dhe dikush të ka thënë me krenari: “Unë ju thashë se ai ose ajo nuk ishte e mirë për ju”. Dhe jeni  përgjigjur “Unë e di,më vjen keq që stë kam dëgjuar.” Por e vërteta është,ju nuk keni pse të kërkoni falje për të gjitha gjërat .

Shpenzimet

Shumë njerëz mendojnë se kanë të drejtë të gjykojnë dikë në bazë të mënyrës se si shpenzojnë paratë e tyre. Por është vetëm  një para, dhe janë paratë tuaja. Ju punoni për ato. Ju keni të drejtë  të bëni se si ju dëshironi ose ti shpenzoni ose ti ruani ato.

Dashuri dhe zemërthyerje

Disa qenie njerëzore duan t’i shmangin njerëzit që flasin për dashurinë, fiksimin ose madje edhe kur kalojnë nëpër emocionet më të këqija, të cilat janë emocione zemërthyese. Dashuria dhe shkëmbimet e zemërimit janë pjesë e jetës. Pra, mos kërko falje për ndjenjat tuaja.

Prioritet

Jo të gjithë do t’ju trajtojnë me dashamirësi dhe mirësi. Pavarësisht se sa zemërbutë mund të jesh, duhet ta dini gjithmonë limitin tuaj. Sapo  të tjerët të kalojnë kufirin tuaj, thjesht  largoji ata nga jeta juaj. Dhe nuk keni përse   që  ju ti kërkoni falje të tjerëve për këtë.

Ndiq zemren tënde

Ti jeton vetem një herë. Ju jeni autori i tregimit tuaj.Cilado zgjedhje që keni bërë duhet të vijë prej jush, jo nga të  tjerët. Prandaj, është më mirë nëse ndiqni ëndrrat dhe zemrën tuaj.

I  sinqertë

Kurrë mos kërko falje  nëse jeni një njeri i sinqertë. Shumë njerëz janë të detyruar të kërkojnë falje sepse janë të ndershëm me mendimet dhe ndjenjat e tyre. E vërteta është, ju nuk duhet. Ji i vërtetë për veten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *