7 zakone që duhet t’i hiqni nëse doni që të bëheni të suksesshëm

Ju nuk i nxjerrni fjalët jashtë

Shoqëria vazhdimisht na mëson ti mbajmë gjërat brenda. Por nëse nuk merrni guximin dhe nëse nuk i tregoni njerëzve se çfarë  ju mendoni,atëherë ta keni parasysh që kjo nuk ju drejton rreth suksesit tuaj.Bëni veten të dëgjuar, dhe mos kini frikë të shprehni mendimin tuaj. Secili prej nesh meriton të ketë sukses.

Ju jeni gjithmonë vonë

Image result for always late

Mund të duket budallallëk, por jo. Një person i suksesshëm është dikush i besueshëm dhe i përkushtuar, kështu që nëse nuk jeni më të hershëm atëherë, askush nuk do të të marrë seriozisht. Ja një fakt interesant: sipas Universitetit Shtetëror të San Franciskos, vonesa e  vazhdueshme lidhet me ankthin, vetëvlerësim të ulët dhe një tendencë për të kërkuar probleme.

Ju jeni një shpenzues i madh

Kjo mund të jetë një reflektim i së ardhmes suaj financiare. Kursimet janë shumë të rëndësishme dhe organizimi me para dhe financa shënon ju si një person i ndjeshëm. Filloni me caktimin e buxhetit tuaj personal dhe caktoni disa në fondin tuaj  në raste emergjente.

Nuk jeni të sinqertë

Image result for work animated

Gënjeshtra mund të bëhet problematike dhe një gënjeshtër gjithmonë çon në një gënjeshtër tjetër. Së shpejti ju do të gjeni veten të rrethuar nga ky cikël vicioz të cilin ju nuk mund të shpëtoni. Zgjidhja? Jini të ndershëm që në fillim. Ndonjëherë mund të jetë zhgënjyese për të parë se si të tjerët arrijnë sukses përmes gënjeshtrave dhe mashtrimit, por është shumë më e kënaqshme dhe më e dobishme për të marrë rrugën e së vërtetës.

Ju ankoheni shumë

Image result for work animated

Është një ide e mirë për të thënë atë që me të vërtetë mendoni, veçanërisht nëse nuk ju pëlqeni diçka. Por ju kurrë nuk duhet të e ekzagjeroni atë. Që të bëhesh i suksesshëm duhet të jesh një magnet njerëzor, jo një popull i neveritshëm.

Ju i largoni njerëzit

Ne jemi qenie njerëzore, jetojmë në një shoqëri, dhe, besojmë apo jo, ne kemi nevojë për miq. Çelësi i suksesit është të kesh një rrjet të madh kontaktesh që mund të të nxjerrin nga çdo problem në të ardhmen. Rruga drejt suksesit mund të jetë e gjatë dhe e vështirë, por me ndihmën e të tjerëve mund të bëhet shumë më e lehtë dhe e kënaqshme.

Ti nuk kujdesesh për veten tënde

Gjithmonë kujdesuni mirë për veten, sepse nuk ka dhuratë më të madhe sesa shëndeti I  mirë. Stresi mund të bëhet armiku juaj më i keq, prandaj mos lejoni që ngutja dhe nxitimi i jetës së përditshme të mos ju lejojë të  ngrënit e ushqimit të shëndetshëm, të relaksoheni ose të shkoni në palestër. Trupi juaj do t’ju falenderoj për këtë më vonë.

A ishte ky artikull ndihmues për ju?Shpërndaje me dikë qe ka kësi lloj tiparesh që ta ndihmosh dhe atë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *