8 zakone të këqia të cilat plakin lëkurën e fytyrës tonë më shpejtë

Ndonjëherë,  ju duket se për të bërë lëkurën tuaj të butë dhe për ta bërë atë të shkëlqejë përsëri, keni nevojë për një shumë të çmendur parash dhe procedura të ndërlikuara. Por lajmi i mirë është se kjo nuk është tërësisht e vërtetë.

Ne “Ndryshe”kemi grumbulluar gabimet më të njohura që ju keni nevojë për të ndaluar nëse doni të mbani lëkurën tuaj të shëndetshëm dhe të re për një kohë të gjatë.

Ju përdorni produkte të pastrimit të fytyrës shumë shpesh.

Në vend të produkteve të shumta që mund të dëmtojnë shtresën e sipërme të epidermës, përdorni produkte që përmbajnë acid që mund t’ju ndihmojnë të hiqni papastërtitë nga poret.

Ju përdorni krema ​​anti-rrudhë dhe mendoni se është e mjaftueshme dhe e shëndetshmë për lëkurën tuaj

Për fat të keq, e vetmja mënyrë për të hequr qafe rrudhave është të vizitoni një kirurg plastik. Dhe për të vonuar paraqitjen e rrudhave për aq kohë sa të jetë e mundur, sigurohuni që të moisturizoni lëkurën tuaj në një bazë të rregullt.

Pas larjes së fytyrës, ju e thani fytyrën me një peshqir.

Mos e thani fytyrën duke fërkuar atë me një peshqir pasi kjo mund të dëmtojë lëkurën. Butësisht prekni fytyrën me një peshqir dhe pastaj lejoni që ajri të thajë atë vetë  automatikisht. Përdorni vetëm një peshqir të veçantë për fytyrën tuaj.

Ju flini me flokët tuaj zgjidhur.

Flokët kanë shumë  mikrobe dhe yndyrna të cilat  mund të dëmtojnë lëkurën e fytyrës suaj shumë lehtë.

Ju nuk i kushtoni vëmendje jastëkut dhe këllëfit të jastëkut

Ju duhet të heqni qafe qelizat e vdekura të lëkurës, pluhurin dhe marimangat e pluhurit në baza të rregullta.

Ju injoroni maskat prej ​​balte.

Balta e bardhë është universale dhe është e mirë për çdo lloj të lëkurës. Kjo e bën lëkurën të duket shumë më mirë pasi i pastron poret nga papastërtia.

Ju nuk hani mjaft fruta dhe perime.

Frutat dhe perimet kanë vitaminat më te duhura për lëkurën si asnjë produktë që ju keni përdorur më parë këshilla jonë është që ju të përdorni sa më shumë fruta dhe perime nëse doni që fytyra juaj të mbijetojë për një kohë të gjatë nga rrudhat.

Ju fshehni problemet në vend të zgjidhjes së tyre.

Nëse ju duhet të përdorni make up shumë poshtë syve tuaj  shumë shpesh, atëherë ndoshta ju duhet të vizitoni një mjek që mund të ju ndihmojë  për të zgjidhur problemet tuaja të lëkurës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *