6 gjërat që duhet ti kujtoni kur jeni të stresuar

Ndonjëherë i lëmë mendimet tona negative të na kontrollojnë. Ne merakosemi më shumë se ne buzëqeshim. Ne harrojmë që me të vërtetë jetojmë jetën dhe gëzojmë gjithçka që jeta naofron neve .Mos lejoni që jeta t’ju kalojë. Merrni përgjegjësinë për mendjen tuaj dhe jetoni.

Ne “Ndryshe” kemi mbledhur 6 gjërat më kryesore që duhet ti kujtojmë kur të jemi të stresuar.

1. Ju nuk mund ta ndryshoni të kaluarën por mund të shkruani një histori të re

Në vend që të humbisni energjinë tuaj në të kaluarën, përqendrohuni te të gjitha gjërat që mund të bëni që tani e tutje. Nuk është e pamundur të fillosh me një propozim të menjëhershëm. Ju mund të krijoni jetën që keni dashur gjithmonë dhe të jeni personi që keni dashur gjithmonë të jeni.

2. Ti mund të jesh vetëvetja

Ju nuk keni për të bërë atë që  të tjerët dëshirojnë që ju të bëni. Përderisa nuk lëndoni të tjerët ose përfitoni nga familja dhe miqtë tuaj, keni të drejtë të jeni vetëvetja. Ju keni të drejtë të bëni atë që ju bën të lumtur. Ju keni vetëm një jetë për të jetuar.

3. Është mirë që t’i japësh vetes hapësirë ​​për të marrë frymë

Nëse keni nevojë të largoheni, bëjeni atë. Udhëtoni dhe shkoni në kërkim të shpirtit nëse mendoni se mund të të ndihmojë. Nëse nuk mund të shkoni larg, atëherë bëni diçka që ju bën të lumtur. Zbrazni veten me një masazh të gjatë. Lexoni një libër të mirë me kafenenë tuaj të preferuar. Gjithkush ka nevojë për  tw dalur ndonjëherë nga rutinat e përditshme.

4.Gjithashtu është mirë të bëni atë që është më e mira për ju

Ju jeni i vetmi që e di se çfarë ndjehet e drejtë për ju. Ju nuk keni nevojë të detyroni veten të bëni atë që të tjerët presin nga ju. Nëse keni nevojë për të marrë një pushim, bëjeni atë. Nëse mendoni se duhet të largoheni nga situata juaj aktuale, lëvizni.

5. Ju jeni mjaft të fortë

Gjithmonë mbani mend se ju mund të merrni atë që dëshironi dhe ta keni atë që duhet për të pasur sukses. Asnjëherë mos dyshoni në aftësitë tuaja dhe mos kritikoni veten. Lëreni frikën tuaj dhe heshtni kritikun tuaj të brendshëm.

6. Gabimet tuaja nuk ju përcaktojnë se kush jeni

Gjithkush bën gabime. Mos e ndëshkoni veten duke menduar për atë që keni bërë gabim pa pushim. Ajo ushqen ankth dhe depresion. Mësoni që të rrjedhin gjërat.Falni vetveten dhe lini vetes të filloni të reja. Ju meritoni një shans të dytë.

Besoni me gjithë zemër që ju do të merrni atë që dëshironi në jetë. Kini besim dhe jini të duruar. Mos e krahasoni jetën tuaj me jetën e të tjerëve ose mos mendoni se nuk jeni aq me fat. Mendo pozitivisht. Do të vijnë gjëra të mira. Është vetëm koha juaj ende.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë ti kujtoj këto lloj tiparesh kur janë të sresuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *