Disa pyetje të cilat na bëjnë që të mendojmë më gjatë se zakonisht

A ndiheni sikur jeni duke lundruar nëpër jetë apo duke e  shikuar veten nga jashtë? Nëse dëshironi të zgjoheni nga gjumi juaj i thellë, ju duhet të filloni të veproni.

Këtu janë disa pyetje  që  ne “Ndryshe” kemi pë rgaditur që  ju të pyetni veten nëse doni të jetoni jetën në maksimum.

Çfarë do të bënit nëse nuk do të kishit frikë?

Imagjinoni jetën tuaj pa frikë. Çfarë po e shihni veten duke bërë? Shpesh e lëmë dyshimin dhe frikë n e dështimin të krijojë një pengesë midis nesh dhe ëndrrave tona. Ne e heqim shpresën shumë shpejt. Ndonjëherë, ne jemi edhe shumë të frikësuar për të marrë atë hap shumë të parë. Mos lejoni që frika t’ju ndalojë të shkoni pas asaj që dëshironi me të vërtetë në jetë.

Kur ishte hera e fundit që ke bërë diçka që ia vlen të kujtosh?

A ju kujtohet herën e fundit që keni bërë diçka që ju bëri të ndiheni të gjallë, të fuqizuar ose të çliruar? Nganjëherë ne jemi të angazhuar në jetën e përditshme dhe harrojmë të jetojmë. Ne lejojmë që puna dhe detyrimet të qëndrojnë në rrugë, sepse ne mendojmë se kjo është ajo që njerëzit zakonisht bëjnë.

A jeni krenar për atë që po bëni tani?

A prisni me padurim të zgjoheni çdo mëngjes apo të tërhiqni veten nga shtrati? Ne të gjithë kemi ditë të këqija ndonjëherë, por nëse ndihemi të pakënaqur shumicën e kohës, atëherë diçka nuk është aspak e drejtë. Nuk është tepër vonë për të shkuar pas asaj që me të vërtetë ju bën të lumtur ose bëni diçka që mund të kesh krenari.

Çfarë keni dashur gjithmon që  të  bë heni që  nga fëmirija juaj?

Kur bëhemi aq të kapur në jetë, ne tentojmë të harrojmë ëndrrat tona të fëmijërisë dhe të vendosim për diçka krejtësisht të ndryshme. Ndoshta ju keni dashur gjithmonë të jetoni jashtë vendit, të bëheni kuzhinier ose të mësoni, por mendoni se është tepër vonë. Vetëm mos harroni se është më mirë vonë se kurrë!

Cila është gjëja më e dashur në jetë?

A është shkrimi, skulptura, gatimi apo udhëtimi? Cilido qoftë pasioni juaj i vërtetë, mos sakrifikoni atë që doni, sepse mendoni se është gjëja e duhur për të bërë ose nuk do të merrni kudo. Njerëzit më të suksesshëm e duan atë që bëjnë dhe nuk kanë frikë të shkojnë pas asaj që ata besojnë.

Çfarë do të bënit nëse askush nuk do t’ju gjykonte?

A këndoni ose vallëzoni kur askush nuk është rreth? Provoni të njëjtën qasje në jetë. Çfarë do të bënit kur askush nuk po kërkon apo kritikon vendimet tuaja? Mos u shqetësoni për atë që njerëzit mund të mendojnë ose thonë. Kjo është jeta juaj dhe ju jeni përgjegjës!

Shpërndaje me dikë  që  të  mendojë  pak më  gjerë  se zakonisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *