3 gjërat që duhet t’i kujtoni kur ndiheni të pashpresë

Ndonjëherë , ne biem në një gropë të  të pafuqisë.

Këtu janë 3 gjëra të cilat ne “Ndryshe” kemi përgaditur për ju ,për ti kujtuar vetes që në raste kur ndjeheni sikur të gjitha shpresat ju kanë humbur që të ktheheni sërish  në këmbë dhe për t’u përjashtuar nga pafuqia e mësuar.

 

Ndryshimi vjen nga brenda

Ndryshimi vjen nga brenda. Ju jeni në kontrollin e veprimeve dhe mentalitetit tuaj. Së pari duhet të mësoni të merrni përgjegjësinë e situatës tuaj para se të tentoni ta ndryshoni atë, pa marrë parasysh se kush ose çfarë do të kishte shkaktuar atë. Mosbesimi ka një mënyrë qesharake për t’ju bërë të ndiheni sikur nuk jeni në kontroll të një situate.

Kurrë mos kini frikë të kërkoni ndihmë

Qeniet njerëzore, siç e kemi përmendur shumë herë, janë të gabueshme. Ndonjëherë bëjmë gabime dhe definitivisht jemi larg perfeksionit. Por së bashku, ne jemi të fortë. Nganjëherë, ai i paprekur nga një situatë mund të jetë në gjendje të dalë me ide më të mira sepse gjatë një situate stresuese, treni ynë i zakonshëm i mendimeve apo efikasitetit mund të ndërpritet. Kurrë mos kini frikë ose mos u ankoni për të kërkuar ndihmë. Ju nuk keni asgjë për të humbur duke kërkuar ndihmë. Në fakt, kur nuk kërkoni ndihmë është kur mund të humbni diçka.

 

Kjo është vetëm e përkohshme

Gjithçka ndodh për një arsye. Asnjë situatë negative nuk zgjat shumë. Ajo që po kalon tani është e përkohshme dhe do të ndalet kur të doni të ndaloni. Kjo është ndoshta vetëm koha, ose pasojat e veprimeve tuaja ose  dikujt tjetër. Qëndroni pozitivisht dhe mendoni mendime të lumtura.

Edhe një herë, mos harroni se ju jeni në kontrollin e jetës tuaj. Mos lejoni që dikush tjetër të diktojë se si duhet ta udhëheqni jetën tuaj. Tani, kthehuni në këmbët tuaja!

Shpërndaje me dikë që ka nevojë për këtë artikull,dhe a ishte ky informacion I vlefshëm për ju,ose ndani mendimet e juaja me ne në komente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *