3 arsyet se puna juaj është duke ju shtuar peshë

Puna vetëm ulur
A keni ndonjë  punë në tavolinë që kërkon orë të gjata të vazhdueshme të ulur vazhdimisht? Shumica e vendeve të punës këto ditë na kërkojnë që ne të ulemi në tryezën tonë për orë të gjata dhe kjo mund të kontribuojë në zgjerimin e beleve tona. Pra, ilaçi është që të bëjmë një përpjekje të ndërgjegjshme për tu shtrirë dhe për të ecur pak.

Kontrolloni ushqimin
Duket sikur zyrat na bën të dështojmë sepse ne jemi vazhdimisht të rrethuar nga trajtime jo të shëndetshme, të ëmbla dhe të shijshme. Shumë kolegë të mirënjohur sjellin ëmbëlsira ose biskota të pjekura në shtëpi për të ndarë me ne. Për fat të keq, shumica e këtyre  ushqimeve janë zakonisht të ëmbla dhe ofrojnë shumë kalori të zbrazëta. Ju nuk do të ndiheni të plotë derisa të mbushni barkun me plot ëmbëlsira pastaj. Pra, caktoni një kufi të  ushqimeve të ëmbla që mund të keni gjatë një dite.

Ambinet i punës pa ndriqim dielli
Nëse zona e punës nuk ka dritare dhe ju mbërrini në punë para se dielli të dalë, atëherë mund të humbasësh një efekt natyral dhe të fuqishëm të djegies së dhjamit nga dielli. Një studim i Universitetit Northëestern 2014 zbuloi se ekspozimi ndaj diellit ishte i lidhur me BMI. Studimi tregoi se drita e ndritshme në orët e mëngjesit duket se kishte një efekt hollues. Drita ndihmon në rregullimin e ritmeve qarkulluese, të cilat rregullojnë bilancin energjetik dhe shpenzimet, thonë autorët e studimit. Ata sugjerojnë marrjen e 20 deri në 30 minuta rrezet e diellit mes orës 8 dhe mesditë çdo ditë për të shmangur shtimin e peshës së padëshiruar.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë për këtë informacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *