Si të dalloni një sulm të zemrës dhe një sulm paniku

Si të njohësh një sulm në zemër

Njerëzit përshkruajnë dhimbjen gjatë një sulmi në zemër si shtrëngim.Si rregull, dhimbja shfaqet në qendër të gjoksit dhe mund të lëvizë poshtë në krahun e majtë dhe përgjatë shpinës.

Dhimbja gjithashtu mund të përhapet në qafë, dhëmbët dhe zonën e nofullës.Intensiteti i dhimbjes mund të ndryshojë.

Dhimbja zgjat më shumë se pesë minuta dhe nuk ndikon në frymëmarrjen e personit.

Ndjenja e ndjeshmërisë në përgjithësi është e kufizuar në shumicën e rasteve në krahun e majtë. Kjo shpesh shoqërohet me një djersë të ftohtë, ngjitëse, ndjenja të përziera.

Në kulmin e një sulmi në zemër, njerëzit përjetojnë një frikë që përqendrohet ekskluzivisht në dhimbjen në gjoksin e tyre dhe ata frikësohen se mund të vdesin.

Si rregull, individi shpesh përjeton frymëmarrje të shpejtë, përveç rasteve kur sulmi në zemër provokon një sulm paniku.Nëse keni këto simptoma për më shumë se 5 minuta, thirrni një ambulancë. Nëse nuk mundesh, kërkoni dikë që të të çojë në spitalin më të afërt sa më parë të jetë e mundur.

Si të njohësh një sulm paniku

Përkundër keqkuptimit të përhapur, një sulm paniku mund të ndodhë në rrethanat më të zakonshme.Simptomat e një sulmi paniku zakonisht arrijnë kulmin e tyre pas 10 minutash.

Dhimbja është e përqendruar në rajonin e gjoksit dhe ka një karakter të valëzuar ndaj tij, rritet pastaj bie.Ndjenja dhe mpirje që mund të ndodhin gjatë një sulmi paniku nuk kufizohen vetëm në krahun e majtë, por mund të shfaqen edhe në krahun, këmbët dhe gishtat e djathtë.

Gjatë sulmeve paniku, njerëzit përjetojnë frikë irracionale, të tilla si frika se po mbytin ose po bëhen të çmendur.

Nëse nuk mund të analizoni nëse jeni duke përjetuar një sulm paniku ose një atak në zemër, menjëherë shikoni një mjek. Pritja nuk është zgjidhja më e mirë në secilin rast. Nëse del se po ndodh një sulm në zemër, mund të vdisni nëse nuk merrni ndihmë mjekësore. Mungesa e mbështetjes mjekësore gjatë një sulmi paniku mund t’i bëjë simptomat më keq dhe të çojë në sulmet që ndodhin më shpesh. Ekzaminimi në kohë dhe kujdes nga një specialist mund të përmirësojë cilësinë e jetës tuaj si dhe jetëgjatësinë tuaj.

Shpërndaje me dikë  që të  paktën iu ka ndodhur një  herë  një  llojë  sulmi, dhe le të  marë  informata me këtë  artikull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *