Disa pyetje që fëmijët ndihen më të sigurt kur I pyesin prindërit

Cila ishte ngjarja më interesante sot?

Çfarë keni mësuar sot?

Çfarë ju bëri të buzëqeshit sot?

A keni bërë ndonjë gjë argëtuese , interesante?

Çfarë ju ka mahnitur sot?

A keni ndihmuar dikë sot?

A keni bërë ndonjë gjë të mirë për veten tuaj?

A ishit ju krenar për veten sot? Pse?

Çfarë ishte e vështirë për ju për të kuptuar?

Cili mësues ju pëlqen më së shumti? Dhe kush nuk ju pëlqen shumë?

Nëse do të ishit mësues për një ditë, çfarë do t’i mësonit shokët e klasës?

A ndodhi ndonjë gjë e padrejtë?

A kishte diçka që ju bëri të turpëroheni?

Çfarë ju pëlqen për veten? Çfarë nuk ju pëlqen?

Nëse mund të ndryshoni një gjë për veten tuaj, çfarë do të ishte?

Nëse mund të bëhesh një person tjetër për një ditë, kush do të jesh?

Nëse do të ishit një superhero, cilën superfuqi do të kishit?

Nëse mund të shkosh kudo, ku do të shkosh?

Cilat janë disa gjëra që të rriturit nuk e kuptojnë?

Cili ishte komplimenti më i mirë që keni dëgjuar ndonjëherë?

Çfarë aktiviteti ju bën të lumtur?

Çfarë ju bën të ndiheni të lumtur?

Çfarë e bën një person të zgjuar?

Çfarë do të ndryshonit për këtë botë nëse mundeni?

A është e lehtë të jesh fëmijë? Po në lidhje me të qenit një i rritur?

A ka një person të drejtën për të vjedhur ushqim nëse janë të uritur?

Pse njerëzit gënjejnë?

A mund të thuash gjithmonë atë që dëshiron?

Pse njerëzit divorcohen?

Pse argumentojnë njerëzit? A nuk mund të diskutojnë vetëm gjërat në një mënyrë të qetë?

Pse njerëzit e rritur buzëqeshin kaq rrallë?

Pse njerëzit pinë duhan nëse është kaq e dëmshme?

Shpërndaje me një prind që ka nevojë ti bëjë këto pyetje fëmijës  së tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *