Si mund të ndihmojë meditimi në përmirësimin e karrierës suaj

  1. Nxit kreativitetin

Të jesh i mbërthyer në një punë të zyrës në tavolinë gjatë gjithë  ditës nuk është mënyra më e mirë për të ndezur kreativitetin tënd. Në fund të fundit, nuk është saktësisht frymëzuese duke shikuar në të njëjtën katër mure dhe tavolinë çdo ditë. Edhe nëse nuk jeni në një rol krijues, të menduarit krijues dhe kritik është një cilësi e nevojshme për pothuajse çdo punë. Meditimi mund t’ju ndihmojë këtu. Lejimi që mendja juaj të fiket për pak kohë çdo ditë do t’i japë kohë të mjaftueshme për t’ju zgjuar ndjenjën e gjallëruar dhe të frymëzuar

 

  1.  Ndihmonë edhe ndaj stresit

Kjo është ndoshta përfitimi më i njohur i meditimit.

Meditimi i rregullt do të lejojë që mendja juaj të vendoset në një gjendje qetësie dhe kështu të përmirësojë disponimin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme. Kjo do të ndihmojë edhe për të rritur aftësitë tuaja të përqendrimit. Ndoshta ju mund të provoni të meditoni në mëngjes, të jeni të freskët dhe të gatshëm për të trajtuar ditën me një mendje të qartë.

 

 

     3.Do t’ju ndihmojë të merrni vendime më të mira

Shumica e vendeve të punës kërkojnë një sasi të madhe të vendimmarrjes çdo ditë. Dhe nganjëherë, të gjitha këto opsione mund të jenë kaq të mëdha sa që nuk mendojmë në mënyrë racionale dhe logjike kur vjen në përfundim. Në vend të kësaj, ne marrim vendimet tona për shkak të frikës dhe ankthit, gjegjësisht zgjedhjen e alternativës më të lehtë ose më pak të rrezikshme. Meditimi do të ndihmojë mendjen tuaj të arrijë qartësinë që ka nevojë për t’ju ndihmuar të bëni më mirë dhe më shumë vendime të menduar.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të filloj meditimin.Ndani mendimet e juaja dhe përshtypjet me ne në  komente më poshtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *