Disa fakte interesante rreth njerëzimit që mund të ju befasojnë

 Gratë kanë nevojë për më shumë gjumë se meshkujt.

Studiuesit kanë zbuluar se, ndryshe nga burrat, gratë kërkojnë më shumë gjumë. Siç rezulton, nëse gratë nuk kanë gjumë të mjaftueshëm, aftësitë e tyre fizike dhe mendore marrin një numër më të madh se sa meshkujt. Për shkak të mungesës së gjumit, gratë priren të marrin më shumë  ndjenja depresive dhe në mëngjes ato priren të jenë më të acaruara, sipas ekspertit të gjumit Michael Breus.

 

Njerëzit që duken më të rinj, jetojnë më gjatë.

Shkencëtarët nga Danimarka  kanë studiuar 387 çifte binjakësh në vitet 70, 80, dhe 90 dhe zbuluan se vetëm shikimi në fytyrën e dikujt është e mjaftueshme për të treguar nëse një person do të jetojë në një moshë të vjetër apo jo. Me fjalë të tjera, nëse një person duket më i ri se mosha e tyre aktuale, ata do të jetojnë më gjatë se një person që duket më i vjetër se mosha e tyre aktuale. Dhe shkencëtarët kanë provuar se është programuar në nivelin e ADN-së. Pjesët kyçe të ADN-së të quajtur telomere, të cilat tregojnë aftësinë e qelizave për t’u replikuar, janë gjithashtu të lidhura me atë se si duket një person i ri. Pra, njerëzit që duken më të rinj, kanë telomere të shkurtra.

 

Komunikimi me miqtë është më i dobishëm për shëndetin e meshkujve.

Robin Dunbar, një psikolog dhe drejtor i grupit hulumtues të Shoqërisë dhe Evolucionit në Universitetin e Oksfordit, thotë se çdo njeri duhet të takohet me 4-5 miq të paktën dy herë në javë. Ata mund të kalojnë këtë kohë në çdo mënyrë që ata duan ,  të luajnë lojëra sportie, të dilni etj.Dunbar pohon se meshkujt që kanë miq besnikë janë më pak të depresuar dhe kanë një sistem imuniteti më të fortë.

 

Dridhja kur je i ftohtë ju ndihmon për të humbur peshë.

10 minuta të dridhur në të ftohtë, djeg më shumë yndyrë se një stërvitje një orë. Ky lloj hulumtimi  është ashtu quajtur yndyrë ngjyrë kafe –  si një lloj indi yndyre që në thelb djeg energji, në vend që ta ruajë atë.

 

Pica është një mëngjes i shëndetshëm sesa drithërat.

 

Shumë njerëz mendojnë se kjo deklaratë është e palogjikshme, por, në të vërtetë, të hahet pica për mëngjes është më e shëndetshme se të hahet drithëra. Pica përmban yndyrna, karbohidrate dhe proteina që do t’ju ndihmojnë të ndiheni të plotë për një kohë më të gjatë se sa nëse hani drithëra me qumësht. Dhe sigurisht, drithërat gjithashtu përmbajnë edhe sheqer.

Natyrisht, kjo nuk do të thotë që ju duhet të hani vetëm pica për mëngjes, por ngrënia e drithërave ekskluzivisht nuk është gjithashtu një ide e mirë.

 

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë artikull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *