Si t’i kalojmë gjërat që na ndodhin

1) Vendosni se nuk do të vuani më, dhe duajeni veten

Bërtit nëse ke nevojë.Bëni një dush të gjatë të nxehtë. Bisedoni me një mik të ngushtë. Pastaj merrni veten dhe kujtohuni se jeni mjaft i fortë për të arritur këtë. Ti e di se je më i mirë se kjo.

Nuk ka të bëjë me harresën apo lëvizjen, por duke i dhënë vetes fuqinë për të zgjedhur të mos dënosh veten ose personin që ju lëndon. Nuk është e lehtë, por ju duhet të vlerësoni veten më shumë dhe të mos humbni energjinë tuaj tek njerëzit që nuk e meritojnë atë.

2) Ju jeni përgjegjës për emocionet dhe veprimet tuaja

Ndoshta ju nuk e meritonit mënyrën se si dikush ju trajtoi. Ndoshta nuk ishte faji yt. Por ju jeni i vetmi që mund të kontrolloni emocionet tuaja.

Në vend që të luash viktimën ose të mbash  zemërimin, përpiqu të kalosh me hijeshi dhe të jesh personi më i madh dhe automatikisht ju tregoheni edhe më të pjekur. Ju jeni përgjegjës për lumturinë tuaj dhe kjo do të thotë se falja është përgjegjësia juaj gjithashtu.

3) Merrni pak kohë për të reflektuar

Ndoshta ju nuk e meritoni të keqtrajtoheni, por ju mund të përpiqeni të shihni personin tjetër si një tjetër qenie njerëzore e papërsosur. Ndoshta ka një arsye pse ata ja bënë atë gjë. Zgjidhni dhembshuri për hidhërimin. Thjesht e dini se sapo të keni përjetuar dhimbjen, do ta kuptoni se jeni një person i fortë dhe se është e mundur të jeni përsëri të lumtur.

 

Mos lejoni që veprimet e të tjerëve të bëjnë të jeni në depresion. Nuk ia vlen. Gjithmonë mbani mend se kjo është e përkohshme dhe është vetëm një pjesë e jetës. Falja nuk është vetëm një mjet i fuqishëm. Është e nevojshme për paqen e mendjes tuaj.

 

Shpërndaje më dikë qe duhet ta lexojë këtë informacion.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *