Çfarë i ndodh trupit tonë kur hamë hudhra?

Hudhra përdoret për shumë kushte të lidhura me sistemin e zemrës dhe gjakut. Këto kushte përfshijnë presionin e lartë të gjakut, presionin e ulët të gjakut, kolesterolin e lartë, kolesterolin e trashëguar të lartë, sëmundjet koronare të zemrës, sulmet në zemër, rrjedhjen e gjakut të zvogëluar për shkak të arterieve të ngushta dhe “forcimin e arterieve”.

Disa njerëz përdorin hudhër për të parandaluar kancerin e zorrës së trashë, , kancerin e stomakut, kancerin e gjirit, kancerin e prostatës, mieloma të shumta dhe kancerin e mushkërive. Ajo përdoret gjithashtu për të trajtuar kancerin e prostatës dhe kancerin e fshikëzës.

Disa njerëz aplikojnë vajin e hudhrave në lëkurën ose thonjtë e tyre për të trajtuar infeksionet kërpudhore, lythat dhe drithërat. Ajo aplikohet edhe në lëkurë për humbjen e flokëve.

 Çfarë i ndodh trupit tonë kur hamë hudhra?

Kur konsumohet me ushqim , hudhra mund të shkaktojë frymëmarrje të keqe, një ndjesi djegieje në gojë ose në stomak, urth, gazi, nauze, vjellje, erë e trupit dhe diarre. Këto efekte anësore janë shpesh më keq me hudhër të papërpunuar. Hudhra gjithashtu mund të rrisë rrezikun e gjakderdhjes. Ka pasur njoftime për gjakderdhje pas operacionit tek njerëzit që kanë marrë hudhër. Astma është raportuar në njerëzit që punojnë me hudhër, dhe reagime të tjera alergjike janë të mundshme.

 

Kirurgjia: hudhra mund të zgjatë gjakderdhjen dhe të ndërhyjë në presionin e gjakut. Hudhra gjithashtu mund të ulë nivelet e sheqerit në gjak. Ndalo marrjen e hudhrave të paktën dy javë para një operacioni të planifikuar.

Shpërndaje me dikë që konsumon shumë hudhra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *