Thonjtë tuaj të rremë mund të kenë këtë efekt të tmerrshëm në trupin tuaj

 

Përkundër çmimit të lartë, mund të jetë e vështirë t’i rezistosh joshjes së thonjve të rremë. Ata zakonisht duken më të gjatë dhe më të fortë se thonjtë tanë të rregullt . Megjithatë, ky trend i bukurisë mund të mos jetë ideja më e mirë për të gjithë. Siç rezulton, thonjtë tuaj të rreme mund të kenë një efekt të tmerrshëm në trupin tuaj që ndoshta dëshironi të shmangni.

Vetëm javën e kaluar, Shoqata Britanike e Dermatologëve (BAD)  zbuloi  shumë veta kur ata nxorën një paralajmërim formal duke deklaruar se ju mund të jeni alergjik ndaj thonjve të rremë.

 

Në të vërtetë, popullariteti i thonjve të rremë ka shkaktuar një “epidemi alergjie” në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë.

Është me të vërtetë e rëndësishme që njerëzit të dinë se mund të zhvillojnë alergji nga thonjtë artificialë. E vërteta është se do të ketë shumë gra me këto alergji që mbeten të pa diagnostikuara, sepse ato nuk mund t’i lidhin simptomat e tyre me thonjtë e tyre, veçanërisht nëse simptomat ndodhin diku tjetër në trup .

 

Pjesa më e frikshme në lidhje me këtë alergji është se nuk prek vetëm thonjtë ose gishtërinjtë tuaj – kjo mund të ndikojë në tërë trupin tuaj. Njerëzit që janë alergjikë mund të përjetojnë reaksione të pezmatimeve të lëkurës që mund të ndikojnë në thonjë, qepalla, në dhe prapa veshëve, rreth gojës dhe mjekrës, anët e qafës dhe ndonjëherë edhe gjenitalet. Kjo për shkak se mund të ndikojë në lëkurën që vjen në kontakt të drejtpërdrejtë me kimikën e lagur.

Efektet anësore të alergjisë përfshijnë skuqje dhe ënjtje, dhe lëkurë të thatë. Kjo gjithashtu mund të çojë në infeksione më serioze nëse nuk trajtohet.

Nëse vëreni një çarje të çuditshme dhe të pashpjegueshme kudo në trupin tuaj dhe përdorni thonjtë e rremë, duhet patjetër të shkoni tek një dermatolog.

Shpërndaje me dikë  nëse sado pak ky artikull ishte informues për ju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *