3 pytjet më të shpeshta rreth kujdesit të dhëmbëve

1.Si të luftoni frikën nga dentistët?
Pothuajse të gjithë kanë frikë nga dentistët dhe kjo është norma sepse ata thyejnë hapësirën tuaj personale gjatë trajtimit dhe të gjitha veprimet e tyre ndodhin në gojën tuaj.
Nëse keni mundësi, është më mirë që së pari të njiheni me dentistin, të keni një konsultim dhe të bëni një plan trajtimi së bashku. Herën tjetër, do të ndiheni më mirë dhe do të jeni më pak të frikësuar.

2.Si të kujdesesh për dhëmbët si duhet?
Lani dhëmbët tuaj me një furçë dhëmbësh me fortësi të mesme 2 herë në ditë dhe jo më pak se 3 minuta çdo herë. Furçat e dhëmbëve të buta janë të mira për njerëzit me dhëmbë të ndjeshëm. Është e rëndësishme për të pastruar çdo dhëmb nga të gjitha anët me lëvizje gjithëpërfshirëse nga lart poshtë. Gabimi kryesor që pothuajse të gjithë njerëzit e bën është larja me lëvizje nga e djathta në të majtë.

Mos harroni të ndryshoni furçën tuaj të dhëmbëve çdo 2-3 muaj.

Si të zgjidhni një pastë dhëmbësh?

Gjëja kryesore  për  pastrimin e dhëmbëve është se ju duhet të përdorni teknikën e saktë. Nëse vetëm i pastroni dhëmbët për 30 sekonda, atëherë edhe pastat më të shtrenjta nuk do t’ju ndihmojnë.

Nëse nuk keni ndonjë problem me dhëmbët tuaj si mbindjeshmëria, mishrat e gjakderdhjes dhe kështu me radhë, atëherë mund të përdorni çdo pastë dhëmbësh, përveç një lloji gërryes. Nëse ka një çështje të veçantë me të cilën ballafaqoheni, është më mirë të konsultoheni me një specialist dhe të zgjidhni pastë dhëmbësh që do t’ju ndihmojë të zgjidhni problemin.

Kur zgjidhni një pastë dhëmbësh që  nuk përputhet me dhëmbët tuaj, ju rrezikoni të humbni paratë tuaja.

A keni ndonjë pyetje tjetër për dentistin? Ju lutem shkruani ato në komentet dhe ne do t’i përfshijmë ato në pjesën e dytë të këtij artikulli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *