Gjërat që duhet ti bëni kur nuk ndiheni mirë

Çokollata e zezë

Ushqimi i çokollatës së zezë mund të nxisë prodhimin e kimikateve “të ndjehen mirë” të quajtur endorfine. Kjo do të çojë në ndjenjat e euforisë, të cilat reduktojnë dhimbjen dhe efektet e stresit. Konsumimi i çokollatës mund të rrisë gjithashtu nivelet e dopamineve të cilat janë të njohura për të qenë jetike në motivim. Sigurohuni që të merrni çokollatë të errët që është kakao 70 përqind ose më e lartë, hani atë për rreth 2-3 herë në javë dhe konsumoni rreth 1.5 deri 2 ounces për rezultatin më të mirë.

Dëgjoni muzikë
Edhe nëse nuk jeni muzikant, duke bërë muzikë,  mund të  ndihmoni shumë  vetën. Do të thotë se ajo mund të përmirësojë gjendjen tuaj pozitive dhe të rrisë aftësinë për t’u marrë me dhimbje.

Bëni një  listë
Krijo një listë kontrolli për qëllimet tuaja. Çdo herë që arrini diçka (të mëdha apo të vogla), dopamina do të lirohet. Duke pasur një listë të detyrave mund të të ndihmojë të lëshosh më shumë dopamine sa herë që kontrollon diçka. Plus, mund të bëni më shumë gjëra!

Shikoni foto të  vjetra
Çdo foto ka historinë e vet. Duke u kthyer mbrapa, do t’ju kujtojë kujtimet tuaja të lumtura në jetë, të cilat mund të rrisin nivelet e serotoninës. Por, mbani mend se shikimi i një foto që ka kujtime negative do t’ju japë efektin e kundërt.

Shikoni video qesharake
A pranoni që jeta është më e mirë kur qeshni? Epo, ne jemi dakort. Qeshja mund të ndihmojë për lirimin e endorfinës. Pra, nëse jeni të trishtuar, vendosni diçka të këndshme për ta bërë ditën tuaj shumë më mirë.

Shpërndaje me dikë  që  ka nevojë  për këtë  informacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *