Disa fakte se jeta jonë është duke u shkatërruar nga telefonat

 

 

A jeni i varur nga telefoni juaj? Një studim  zbuloi se personi mesatar është pesë orë në ditë në pajisjet mobile.Teknologjia tani po na kontrollon, por nuk ishte menduar për këtë.Njerëzit duhet të jenë ato që e kontrollojnë atë.

Drita nga telefoni juaj është duke vrarë modelet tuaja të gjumit. Kjo është arsyeja pse kaq shumë njerëz shtrihen në shtrat të shqetësuar dhe të paaftë për të marrë gjumë të cilësisë.

 

Përkundrazi, përqendrohuni në krijimin në orën e parë. Puna për veten duke lexuar një libër, duke medituar, duke respektuar mendimet tuaja ose duke shkruar në një ditar.

Varësia e telefonit po krijon ankth në kulturën tonë. Nuk është çudi që që nga viti 2010 (kur media sociale u ngritën dhe iPhone i parë u lirua)  kërkimet për depresion dhe ankth janë rritur në një shkallë alarmante.

 

Nëse jeni i varur nga pajisja juaj, ka shumë të ngjarë të ndiheni të shqetësuar dhe të depresuar kur nuk e përdorni atë.

Nëse jeni duke luftuar për të gjetur lumturinë, kënaqësinë dhe një humor të relaksuar, largojeni telefonin dhe bëni diçka tjetër. Drejtoni, ushtroni, bëni shëtitje ose takohuni me një mik.

 

Nëse nuk mund të dilni për darkë me shokët tuaj të rëndësishëm ose miqtë tuaj pa telefonin tuaj, ju mund të keni një problem. Në vend të kësaj, vendoseni në mënyrën e aeroplanit dhe mbani atë jashtë tryezës.

 

 

Këtu janë disa rregulla që mund të filloni të bëni pa telefonin tuaj:

Asnjë telefon në tryezë kur hahet ushqim

Asnjë telefon në tavolinën time kur punoj

Një rutinë e madhe në mëngjes: asnjë media sociale, email,etj.

Rezultati?

 

Ju do të ndiheni më të lumtur, më të shëndetshëm dhe do të fleni më mirë se kurrë më parë. Mos harroni, ju kontrolloni teknologjinë,  jo ajo ju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *