6 gjërat që njerëzit e suksesshëm  i bëjnë ndryshe

 

  1. Ata e kanë të qartë për atë që po bëjnë

Njerëzit e suksesshëm kalojnë kohën për të gjetur qartësi rreth qëllimeve dhe ëndrrave të tyre. Ata marrin vesh se çfarë duan të arrijnë dhe kush duan të jenë në jetë.

 

  1. Ata besojnë se ata e meritojnë suksesin

“Nëse unë kam besimin se unë mund ta bëj atë, unë me siguri do të fitoj kapacitetin për ta bërë atë edhe nëse nuk mund ta kem në fillim.” – Gandi

 

Njerëzit e suksesshëm besojnë se e meritojnë suksesin. Shpesh, njerëzit mendojnë (me vetëdije ose pa vetëdije)  se nuk e meritojnë suksesin për shkak të besimeve të rreme si: “Nuk jam mjaft i zgjuar” ose “Nuk jam mjaft mirë”

Këto besime të vjetra negative dhe kufizuese nuk do t’ju ndihmojnë të arrini ëndrrat tuaja. Hidhni tani ato.

Çdo person është i aftë të rritet, të dashurohet, të japë përtej vetvetes dhe të shpërblehet për të! Çdokush mund të ketë sukses financiarisht, në marrëdhënie, me shëndetin e tyre, në çdo fushë të jetës së tyre.

 

  1. Ata krijojnë një mendim fitues

 

Nëse ndihesh i dëshpëruar, i frikësuar ose i mbingarkuar,  ti jeton në një gjendje  me emocion negativ. Kjo e bën trurin tuaj më pak të shkathët dhe më pak të dobishëm për të arritur qëllimet tuaja.

 

Nëse doni të keni më shumë energji, merrni vendime më të mira, keni më shumë kreativitet dhe fitoni më shumë sukses në jetë, filloni t’i kushtoni vëmendje emocioneve tuaja.

 

 

  1. Ata janë të pamëshirshëm

Të suksesshmit janë kokëfortë në një mënyrë të shkëlqyer. Ata nuk marrin asnjë përgjigje.

Ata janë të pamëshirshëm për suksesin e tyre.A jeni njësoj?

A merrni këtë qasje për të arritur shpresat dhe ëndrrat tuaja? Apo i lejoni pengesat dhe vështirësitë e vogla të të mbajnë prapa nga shtytja?

Nëse doni sukses në ndonjë gjë, veçanërisht në nivele të larta, prisni shumë vështirësi përgjatë rrugës. Pa elasticitet, është pothuajse e pamundur për ta bërë atë në krye.

 

  1. Ata heshtin djallin brenda

“Frika është mjet i një djalli të bërë nga njeriu.” – Napoleon Hill

Njerëzit e suksesshëm vuajnë nga dyshimet dhe frikat si çdo person tjetër.

Në fakt, ata ndoshta  e kanë atë më shumë se njerëz të pasuksesshëm për shkak se sa shpesh ata dalin nga zonat e tyre të rehatisë. Ata ende e kanë kritikun e brendshëm brenda tyre, por nuk lejojnë që frika t’i ndalojë ata.

Ata ushtrojnë muskujt e guximit të tyre në baza të rregullta.

 

Guximi është një muskul, është diçka që mund ta rritësh dhe ta zhvillosh me kalimin e kohës..

 

 

  1. Ata nuk frikësojnë dështimin

Një tjetër gjë që njerëzit e suksesshëm bëjnë ndryshe, ata e shohin dështimin si pjesë të procesit mësimor. Pa marrë parasysh sa dështojnë, ata nuk janë të gatshëm të lënë.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë ta lexojë këtë infromacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *