11 frazat më të urryera që nuk duhet t’i përdorni

Fjalët mund të dëmtojnë. Fjalët mund të shkatërrojnë. Fjalët mund të jenë të bezdisshme.

Shumë fjalë që themi, ndonjëherë disa  thjesht nuk janë të nevojshme dhe mund të na sjellin shumë probleme .

Këto komente të bezdisshme dhe shpesh herë ofenduese janë bërë aq zakonore, saqë përgaditja  e një liste nuk ishte aq e vështirë.

 

Këtu janë 11 fraza që kurrë nuk vlerësohen:

 1. “Qetësohu”.

Kjo frazë nuk ka ndihmuar asnjëherë  ndokë të qetësohet.

 

 1. “A jeni i sëmurë? Ju dukeni të lodhur”.

 

Ajo që ju jeni duke thënë në thelb është që personit, që jeni duke ia shtruar pytjen ju duket i tmerrshëm në pamje për atë moment.

 

 1. “Ju lutemi, mos e merrni këtë me qëllim të keq ose fyes”|.

 

Do të thuhet diçka fyese.

 

 

 

 1. “Kur do të martoheni?”

Pyetja më e pasjellshëm ndonjëherë.

 

 1. “Kur do të keni fëmijë?”

Këtë pyetje lirisht mund ta fusni në listën e pyetjeve të ashpra dhe të pandjeshme.

 

 1. “Ata njerëz”

Menjëherë ndaloni t’i referoheni ndonjë grupi apo personi si “ata njerëz”.

 

 1. “Unë jam vetëm duke thënë”

Çfarë po thoni vetëm?

 

 1. “Ju dukeni të ndjeshëm”

Ju mund ta keni kuptuar atë si një kompliment, por nuk del në atë mënyrë.

 

 1. “A do ta hani gjithë këtë?”

Ju lutem vetëm ndaloni së foluri.

 

 1. “Është ajo që është”

Dhe çfarë është saktësisht?

 

 1. “Gabimi im”

A do të thoshit se ju vjen keq?

Shpërndaje me dikë që i përdor shpesh këto fraza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *