Disa shprehje që nuk duhet t’ia thoni gruas suaj

“Ju duhet të kërkoni ndihmë.”

Një grua dëshiron një burrë që do të kujdeset për të dhe do ta mbajë atë. Ajo dëshiron një mbrojtës. Për shkak të kësaj, është mirë kur burri ynë njofton se ne mund të kemi nevojë për ndihmë .Ndonjëherë, një grua mund të ketë nevojë për ndihmë për të arritur atë gotë mbi frigorifer ose për të mbledhur thërrimet e bukës në dysheme.

 “Ne thjesht nuk pajtohemi me këtë,kështu që le të mos e flasim  këtë.”

Kemi parë që kjo të ndodhë kur bëhet fjalë për politikën,ose familjen. Mos kini frikë të bisedoni me gruan tuaj në lidhje me një çështje të ndjeshme vetëm sepse nuk mendoni se do të pajtoheni. Merrni mundësinë për të dëgjuar me të vërtetë njëri-tjetrin dhe të rrini më afër me dallimet.

“Pse po e bëni këtë në atë mënyrë?”

Kur ne po punojmë për diçka që na intereson ose hargjojmë  shumë kohë, ne i drejtohemi burrit tonë me inkurajim dhe vlefshmëri. Shmangni marrjen e deklaratave që e vënë në dyshim aftësinë e saj kjo do ta dekurajojë ndjeshëm atë. Është mirë që ta përgëzoni dhe pastaj ta pyesësh: “A keni menduar ndonjëherë ta provoni këtë?” Kjo qasje e nxit atë dhe të çon në përmirësimin e njëri-tjetrit, në vend që të kritikoni.

“Duket e njëjta gjë për mua.”

Gruaja juaj po bën një prerje të re flokësh, ose ushtron për të humbur disa kile, ose provon një vështrim të ri kozmetikash. Ajo dëshiron të dijë se ju e vini re dhe ajo mund tju pyesë “si dukem” ose “mund të  më tregoni se kam bërë ndonjë ndryshim?” Mos thuaj asgjë të afërt me “duken të njëjta gjë mua”.

Gruaja juaj dëshiron që ju ta vini re, në të dy mënyrat e vogla dhe të rëndësishme. Bëni një koment për mënyrën se si ju pëlqen pamja e re ose vlerësoni punën e vështirë që ajo ka vënë në një përpjekje të re.

“Do ta bëj më vonë.”

Ajo  mund tju kërkoj ndihmë për shtëpinë, osë ju kërkon juve që të shkoni në dyqan ushqimor. Ju përgjigjeni me “Unë do ta bëj më vonë këtë”, por ju  harroni dhe e bëni atë disa ditë më vonë. Mos I anashkaloni gjërat kur gruaja juaj ju kërkon për ndihmë.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë artikull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *