A ndihmon kafeina për dhimbjen e kokës apo jo? Ja çfarë thonë ekspertët

Sipas ekspertëve, kafeina mund të lehtësojë dhe të përkeqësojë një dhimbje koke, rezultati varet nga faktorë të shumtë specifikë për ju dhe zakonet tuaja. Ka disa gjëra që duhet të konsideroni. Ja se çfarë duhet të dini:

 

Ka vetëm pak raste kur kafeina bën më mirë dhimbjen e kokës.Për të qenë të qartë, kafeina jo gjithmonë ndihmon  për dhimbjen e kokës.

 

Kafeina mund të ndihmojë duke shkaktuar përmbysjen e enëve të gjakut, duke ulur ënjtjen. Kafeina gjithashtu mund të ndihmojë në zbutjen e dhimbjeve të kokës duke lehtësuar muskujt e tensionuar mbi kokën ose në pjesën e prapme të kokës.Por këtu është ajo ku bëhet pak e ndërlikuar: Nëse keni shumë kafeinë, muskujt tuaj të tensionuar mund të jenë më të rreptë, gjë që do të përkeqësonte dhimbjen.

 

Kur është fjala për kafe, “zakonisht një ose dy gota” është e mjaftueshme për sa i përket konsumit ditor, dhe tre deri në katër gota ndoshta duhet të jetë ndërprerja. Pra, nëse e keni konsumuar tashmë kupën tuaj të mëngjesit, kafeina nuk mund të jetë alternativa më e mirë për dhimbje koke.

 

Ne mendojmë se të gjithë prej  pijeve energjike,kafeja është ndoshta më e mirë, duke vënë në dukje se soda përmban sheqer dhe kimikate, që mund të ndikojnë në mirëqenien tuaj (dhe dhimbje koke).

Shpërndaje këtë informacion me dikë që duhet ta lexojë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *