Një hap I vogël në ditën tuaj mund të ju ndryshoj jetën

 

Dëshironi të fitoni më shumë njohuri? Lexoni një faqe. Dëshironi një punë të re? Dëshironi të shkruani një libër? Shkruani një paragraf. Dëshironi një stomak të sheshtë? Dëshironi të jeni sipërmarrës? Bëni një shitje. E gjitha që ju duhet të bëni është të filloni sot. Pastaj përsëris nesër.

Çështja është, nuk ka të vërtetë nevoë që të shkoni me hapa të mëdha menjëherë. Një hap i vogël mund të bëjë shumë ndryshime në qoftë se e përsëritni atë çdo ditë. Marrja e hapit të parë është gjithnjë më e vështirë, por është ajo që me të vërtetë ka rëndësi.

 

Mos i thuani vetes arsyetime si: “Nuk e di ku të filloj”, “Do ta bëj nesër,” ose “Nuk jam në humor sot.” Sa më gjatë të provosh të bindësh veten se nuk mund të bësh diçka, aq më larg objektivat tuaja do të jenë. Është e mundur që të mbyllni hendekun midis jetës suaj të tanishme dhe asaj që dëshironi me fillimin e vogël. Ja se si një hap i vogël në ditë është gjithçka që duhet për të ndryshuar jetën tuaj:

 

1.Përqëndrohuni në një qëllim në një kohë 

Është normale të duash kaq shumë gjëra në jetë, por nuk do të arrish asnjë nga qëllimet e tua nëse mendja yt është në të gjithë vendin. Nëse është për të vazhduar studimet tuaja, për të jetuar jashtë vendit, ose për të filluar biznesin tuaj – Përpiquni të përqëndroheni në diçka që mund të bëni së pari. Për shembull, dëshironi të vendosni një ditë në vend të huaj dhe gjithashtu të blini bizhuteri për të ardhura shtesë. Filloni duke punuar në diçka që duket më e realizueshme tani ose një qëllim që mund t’ju ndihmojë të afroheni me ëndrrën tuaj më të madhe.

 

 

  1. Mos u fokusoni në pamjen e madhe

Nëse përqendrohesh në pamjen e madhe shumë, do të ndihesh i tronditur dhe nuk do të bësh asgjë fare. Në vend të kësaj, provo marrjen e gjërave një hap në një kohë. Bëni atë që tani mundeni dhe mos u shqetësoni për të gjitha gjërat, aftësitë ose njohuritë që ju duhen për t’i bërë gjërat të ndodhin. Ju gjithmonë mund të merreni me hapat e mëposhtëm kur të vijë koha. Gjëja kryesore nuk është të kaloni shumicën e kohës tuaj duke u shqetësuar ose duke u ndjerë i humbur. Ju thjesht duhet të filloni.

 

  1. Jini të qëndrueshëm

Nëse dëshironi të ndryshoni jetën tuaj për më mirë ose të bëni ëndrrat tuaja të realizohen, ju duhet të ndaheni nga zakonet që nuk ju shërbejnë. Duhet të filloni të bëni gjërat që ju bëjnë të ndiheni pakëndshëm. Ju duhet të ndaloni të jeni dembelë dhe të bëni gjërat. Vetëm për shkak se keni bërë diçka produktive dje nuk do të thotë që ju keni të drejtë të pushoni ditën tjetër. Ju mund të shpërbleni veten për të bërë diçka që ju krenoheni, por nuk ndaleni kurrë atje. Vazhdoni të ecni përpara dhe mos lejoni që asgjë t’ju tërheqë vëmendjen.

 “Çdo hap që merr, zbulon një horizont të ri. Ju keni bërë hapin e parë sot. Tani, unë ju sfidoj për të marrë një tjetër. “- Dan Poynter

Shpërndaje që të inspirosh dikë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *