7 mënyra se si duhet të sillemi me njerëz të komplikuar

1. Mos harroni se kjo është vetëm çështje momenti

Mos e humbni energjinë tuaj për njerëzit që nuk e meritojnë atë. Le të shkojë. Sa më shumë që mendoni për veprimet e tyre, aq më tepër do të jeni të stresuar. “Stresi më i madh që kaloni kur keni të bëni me një person të vështirë nuk është nxitur nga fjalët dhe veprimet e këtij personi – është ushqyer nga mendja juaj që i jep rëndësi fjalëve dhe veprimeve të tyre”.

2. Nuk është mirë të jesh i mirë shumicën e rasteve, sepse je i mërzitur

Është normale të duash hakmarrje kur dikush bën diçka për të lënduar ndjenjat tuaja, por nuk ia vlen. Ju nuk duhet të jeni mizor. “Është mirë të mërzitemi. Nuk është në rregull të jesh mizor. Zemërimi, pakënaqësia dhe xhelozia nuk ndryshojnë zemrat e të tjerëve , ato ndryshojnë vetëm tuajat. ”

3.Falja është gjëja më e fuqishme që mund të bëni

Falja e dikujt që ka bërë padrejtësi mund të bëjë mrekulli dhe të kesh paqen e mendjes është shumë më e dobishme. Nuk ka asnjë pikë në mbajtjen e grindjeve.”Falni të tjerët, jo sepse meritojnë falje, por sepse meritoni paqe.”

4. Mos jini shumë të shpejtë për të gjykuar

Gjithkush ka betejën e vet për të luftuar. Njerëzit e vështirë nuk mund të dinë se si të merren me të, prandaj është mirë të mos gjykojmë. “Thashethemet dhe dramat përfundojnë në veshët e një njeriu të mençur. Ji i urtë. Kërkoni të kuptoni para se të përpiqeni të gjykoni. Përdorni gjykimin tuaj jo si një armë për të ulur të tjerët, por si një mjet për të bërë zgjedhje pozitive që ju ndihmojnë të ndërtoni karakterin tuaj “.

5. Vendosni një shembull të mirë dhe jini të sjellshëm me të tjerët

Të qenit i mirë do të paguhet përfundimisht. Vendosni një shembull dhe mos lejoni që njerëzit e komplikuar të marrin më të mirën prej jush. “Gjithmonë vendosni një shembull. Trajtojini të gjithë me dashamirësi dhe respekt, madje edhe ata që janë të pasjellshëm ndaj jush  jo sepse janë të këndshëm, por sepse ju jeni. Dhe bëni çmos për të qenë mirënjohës për njerëzit e vrazhdë dhe të vështirë ato shërbejnë si përkujtues të mëdhenj se si të mos jenë. ”

6. Jeta është shumë e shkurtër dhe vlerësoni atë që me të vërtetë ka rëndësi

Në vend që të humbësh kohën në njerëz që nuk kanë rëndësi, përpiquni të përqëndroheni te gjërat pozitive në jetë. “Mënyra se si trajtojmë njerëzit me të cilët nuk pajtohemi është një kartë e raportit për atë që kemi mësuar për dashurinë, dhembshurinë dhe mirësinë. Jeta është shumë e shkurtër për të argumentuar dhe luftuar. Numëroni bekimet tuaja, vlerësoni njerëzit që kanë rëndësi dhe lëvizni nga dramat me kokën tuaj të lartë “.

7. Shmangni shpenzimet e tepërta me njerëz të vështirë

Shmangni ato sa më shumë që mundeni dhe thjesht bëni gjërat tuaja. Është në rregull të japësh një hapësirë. Quhet vetë-kujdes. “Mos prisni të shihni ndryshime pozitive në jetën tuaj nëse vazhdimisht e rrethoni veten me njerëz të vështirë. Rreziku i madh për të qenë shumë afër njerëzve të vështirë është se filloni të bëheni si ata pa e ditur fare. Vetëm për shkak se jeni mirëdashës me dikë nuk do të thotë që duhet të kaloni kohë shtesë me ta “.

Shpërndaje me dikë që duhet të lexojë këtë  artikull,dhe ndani mendimet e juaja me ne në kometemë  më poshtë mbi këtë artikull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *