Disa gjëra produktive për të bërë gjatë pushimeve të drekës

 Regjistro arritjet tuaja.

Përveç CV-së tuaj  të rinisë, mbani dokumentacionin e të gjitha arritjeve tuaja, veçanërisht ato më të fundit. Për shkak se kjo tregon aftësitë tuaja dhe padurimin për të bërë më të mirë veten, do të jetë e dobishme në negocimin e pagave dhe rritjeve.

 Filloni një blog.

Nëse nuk keni një faqe personale, duhet ta konsideroni me forcë nisjen e një blogu. Ai plotëson materialet e aplikimit duke u lejuar punëdhënësve potencial të shohin anën tuaj personale dhe profesionale. Përfshini përvojën tuaj të punës, si dhe hobit tuaj për të siguruar një vështrim brenda personalitetit tuaj.

 Kuptoni përfitimet tuaja shëndetësore.

Është e rëndësishme që të njihni dhe të kuptoni përfitimet tuaja shëndetësore. Në këtë mënyrë ju e dini saktësisht se sa ju duhet të paguani. Reduktimi i pagesave dhe stresi kur është fjala për sigurim është gjithmonë një përfitim.

 

Punoni në ndonjë aktivitet fizik.

Ushtrimi në fundjavë dhe disa herë gjatë javës do të kontribuojë shumë në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Edhe thjesht vrapim çdo ditë gjatë pushimit tuaj të drekës ka potencial për t’ju bërë të ndiheni 41% më të motivuar.

 

 

 Lexoni më shumë citate frymëzuese.

Fjalët e shumë njerëzve të mëdhenj mbajnë vlerë dhe ju gjithmonë mund të mësoni një ose dy gjëra rreth jetës dhe suksesit përmes përvojës së tyre. Ka një shumëllojshmëri të kategorive të thënieve për të zgjedhur, për shembull thëniet në lidhje me elasticitetin, thëniet e mësimit të jetës apo edhe nga presidentët e kaluar, siç janë citatet e Barack Obama.

 

Në varësi të asaj që kërkoni të përqendroheni dhe të fuqizoni, futja e vetes me këto citate të fuqishme ndihmon në riorganizimin e mentalitetit tuaj për një qasje më pozitive.

Mësoni një aftësi të re.

Ngjashëm me marrjen e certifikatave në aftësitë profesionale, përvetësimi i aftësive që nuk lidhen me karrierën tuaj janë të dobishme për jetën tuaj. Duke vënë në kohë dhe përpjekjet për të mësuar diçka që ju intereson, të tilla si gatimi ose kodimi, mund të bëjnë të ndiheni më të sigurt dhe më krenar. Bërja e këtyre llojeve të hobit nga ana mund të reduktojë stresin dhe ankthin tuaj.

 

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë artikull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *