Disa fakte rreth kafshëve që nuk i keni ditur

Ne “Ndryshe” për ju kemi hulumtuar per disa fakte interesante rreth kafshëve të cilat janë fakte të rralla ,vazhdoni të lexoni artikullin dhe do të bindeni.

Duke parë fotografitë e kafshëve në punë, mund të tregoheni më produktivë, thotë një studim.

Kafshët reagojnë ndaj presionit social ashtu si bëjnë njerëzit, përfundoi një studim.

Charles Darëin hëngri çdo kafshë që zbuloi.

Bulli është kafsha kombëtare e Spanjës.

70% e të gjitha kafshëve në xhungël mbështeten në fiq për mbijetesën e tyre.

Breshka kineze e butë-granatuar është kafsha e parë e njohur për të pëshpëritur përmes gojës së saj.

Afrika është shtëpia e kafshëve më të madhe të tokës .

Elk është kafsha kombëtare e Norvegjisë.

Bretkoca me ngjyrë druri dhe kafshë të tjera të tilla kanë aftësinë për tu ngrirë të ngurta gjatë dimrit, shkrihen në pranverë dhe kështu mbeten  përkryer të shëndetshëm.

Parfumi “Obsession for Men” i Calvin Klein është përhapur në kurthe me kamera sepse tërheq macet e egra dhe kafshët e tjera.

Njerëzit kanë shkaktuar 322 zhdukje të kafshëve gjatë 500 viteve të fundit.

Papa Pavli VI pohoi se kafshët mund të shkojnë në qiell.

Kafsha e fundit në fjalor është zyzzyva, një çikëkuqe tropikale.

Elefantët afrikanë kanë ndjenjën më të mirë të erës në mbretërinë e kafshëve.

Chollima, një kalë mitik me krahë, është kafsha kombëtare e Koresë së Veriut.

1/3 e pronarëve të kafshëve i kanë lënë të lirë kafshët e tyre të flen në shtrat me ta.

Kafsha më vdekjeprurëse në Afrikë është hippopotamus.

Deti Anemone duket si një lule, por në të vërtetë është një kafshë mishngrënëse që ha peshk dhe karkaleca të vogla.

Shpërndaje me dikë që I do kafshët,le të mësoi edhe ai ca informacionë interesante për ta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *