Disa shenjat të rëndësishme që ne nuk pijmë ujë mjaftueshëm

 

  1. Goja juaj është e thatë

Kjo duket mjaft e qartë, por pasojat nuk mund të jenë kështu. Natyrisht, sa herë që ndieni ndjenjën ngjitëse dhe të keqe në gojën tënde, do të arrish diçka të lëngshme. Por pijet me sheqer janë vetëm një zgjidhje e përkohshme për një problem më të madh. Uji i pijshëm lubrifikon membranat e mukozës në gojën dhe fytin, të cilat do të vazhdojnë të mbajnë gojën e lagur me pështymë shumë kohë pas asaj gllënjkë të parë.

  1. Lëkura juaj është e thatë

Lëkura juaj është organi më i madh i trupit tuaj, kështu që natyrisht duhet të qëndrojë i hidratuar. Në fakt, lëkura e thatë është një nga shenjat më të hershme të dehidrimit të plotë, që mund të çojë në probleme shumë më të mëdha. Mungesa e ujit nënkupton mungesën e djersës, e cila çon në pamundësinë e trupit për të larë poshtër të tepërt dhe vajin e akumuluar gjatë gjithë ditës.

  1. Sytë tuaj janë të thatë

Deri tani duhet të jetë e qartë se uji i pijshëm ndikon shumë në gojën dhe fytin tonë. Mungesa e marrjes së ujit çon në sytë e thatë dhe të. Pa ujë në trup, kanalet tuaja të lotit thahen.

  1. Ju përjetoni dhimbje të përbashkët

Doza e kërcave dhe e kurrizit përbëhet nga rreth 80% ujë. Kjo është një domosdoshmëri absolute për t’i mbajtur kockat tona të rëndojnë kundër njëri-tjetrit me çdo hap që ne marrim. Duke e mbajtur trupin tuaj të hidratuar, sigurohuni që nyjet tuaja mund të thithin goditjen e lëvizjeve të papritura, të tilla si vrapimi, hedhja, ose rënia në siklet.

  1. Sasia e muskujve zvogëlohet

Muskujt tuaj, gjithashtu, përbëhen kryesisht nga uji. Natyrisht, më pak ujë në trup do të thotë më pak masë muskulore. Pirja e ujit para, gjatë dhe pas një stërvitje jo vetëm që ju mban  të hidratuar dhe të rehatshme, ajo gjithashtu sjell ujë në vendet e duhura në trupin tuaj, dhe zvogëlon mundësinë e zhvillimit të inflamacionit dhe dhimbje lidhur me ushtrimin dhe peshëngritjen.

 

  1. Ju qëndroni të sëmurë më gjatë

Uji i pijshëm lejon trupin tuaj që vazhdimisht të lajë toksina. Organet tuaja punojnë për të filtruar disa produkte të mbeturinave të caktuara si një makinë, por nëse nuk e ushqeni makinën me ujë, nuk mund të funksionojë siç duhet. Ajo që përfundon duke ndodhur në një trup të dehidruar janë organet që fillojnë të tërheqin ujin nga zonat e ruajtura si gjaku juaj, gjë që çon në një seri të tërë të problemeve.

 

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë informacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *