3 përfitime të habitshme shëndetësore të Coca-Cola’s

 

  1. Lehtësimi i tretjes

Një gjendje ku një person ka vështirësi me ushqimin që lëviz nëpër traktin e tretjes dhe vuan bllokimin e stomakut, është një gotë Coca-Cola.

Aciditeti i lartë në pije të gazuara vepron si acid i stomakut dhe mund të lehtësojë dhimbjet e rënda të barkut, këtë e bën kjo pije,pra  bënë që gjërat të lëvizin përsëri.

 

  1. Ndihmon të përqendroni në mendjen tuaj

Ashtu si  një filxhan kafeje në mëngjes, Coca-Cola ofron një goditje të mirë të kafeinës stimuluese .

Ndërsa kafeina hyn në qarkullimin e gjakut, mund të shkaktojë koncentrim të shtuar dhe fokus mendor, kështu që nëse nivelet e tua të vëmendjes janë të zhytura, një gotë ose dy  mund t’ju kthejnë në shpejtësi.

 

  1. Rritja e gjuhës tuaj

Natyrisht, shumica e mjekëve do të rekomandonin të hanin në një grusht arra ose një copë frutash për një lëshim më të kontrolluar të sheqerit në sistemin tuaj, por nganjëherë ju nevojitet vetëm një nxitim për të shkuar, pavarësisht nga rënija e pashmangshme e sheqerit 30-60 minuta më vonë,dhe për këtë është  Coca-Cola.

 

Pavarësisht nga përfitimet e dukshme mjekësore, dhe fakti që Coca-Cola ende ka shije të bukur, ajo është ende një pije e gazuar, që do të thotë se është e mbushur plotësisht me sheqer.

Është gjithashtu një diuretik, që do të thotë megjithatë , nuk do të ndihmojë me rehidratimin. Në fakt, sipas shkrimtarit shëndetësor Wade Meredith, do t’ju bëjë të doni të urinoni dhe ta detyroni trupin tuaj që të dëbojë ushqyesve vitalë, përfshirë kalcium, magnez, zink dhe natrium.

 

Shpërndaje këtë artikull me dikë që ka nevojë të lexojë këtë informacion.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *