Disa simptoma të frikshme që zakonisht janë të padëmshme

Dhimbje gjoksi

Gjëja e parë që ndoshta vjen në mendje kur përjetojmë dhimbje gjoksi është se është një sulm në zemër. Për fat të mirë, për të rinjtë që nuk kanë rreziqe të zemrës (si për shembull diabeti), nuk është asgjë e frikshme. Urthi, stresi, ankthi dhe lodhja e muskujve të gjoksit në mënyrë të gabuar gjatë ushtrimit mund të shkaktojë dhembje gjoksi. Megjithëse, nëse dhimbja nuk ndalet, është më mirë të kontaktoni mjekun tuaj.

Lyrthat e lëkurës

Lyrthat e lëkurës janë të zakonshme për shumë njerëz, por si shumë rritje të tjera të lëkurës, ato nuk shkaktohen nga kanceri. Etiketat e lëkurës mund të gjenden rreth qafës, sqetullave dhe madje edhe syve, dhe zakonisht ndodhin në lëkurë të thatë. Megjithëse ata mund të duken të shëmtuar, ato janë plotësisht të padëmshme. Gjëja më e mirë për të bërë është që të konsultoheni me dermatologun tuaj për të gjetur një mënyrë për t’i larguar ato në mënyrë të sigurtë.

Njollat ​​e pashpjegueshme mund të gjenden në trupin tonë nën lëkurë dhe pyetja e parë që shfaqet në mendjen tonë është “A është e rrezikshme?” Shpjegimi për këtë është i thjeshtë: ata kanë më shumë gjasa të jenë një kist dhjamor, një lipoma tumor), ose një rritje tjetër jo kanceroze. Nëse gjeni diçka të tillë në trupin tuaj, konsultohuni me mjekun tuaj, por mos u shqetësoni shumë për këtë.

Vërshime të syve

Shumë njerëz me vizion të mirë ose të keq kanë përjetuar vërshimet e syve të paktën një herë në jetën e tyre. Mund të pajtohemi, mund të jetë e frikshme, por nuk ka nevojë për t’u shqetësuar.

Këto vërshime janë pjesë e mbeturinave në brendësi të syrit tuaj që shfaqen kur ju shikoni në diçka të bardhë ose shumë të ndritshme. Ata nuk janë aspak të dëmshëm, megjithëse ata tentojnë të bëhen më të zakonshëm teksa ne jetojmë.

 

Kërcitjet e gishtave

Nëna juaj ndoshta ju thot se plasaritja e nyjeve tuaja do të shkaktojë artrit, dhe ju duhet të ndaloni ta bëni atë. Megjithëse, nuk ka asgjë të dëmshme për ta bërë atë pasi është vetëm ajri që shfaqet në të përbashkët dhe më pas bie. Si rezultat, dëgjojmë një tingull “plasaritje”.

Megjithatë, nëse hasni siklet gjatë plasaritjes, është më mirë të konsultoheni me mjekun tuaj.

 

Marramendje pasi uleni

Kurju jeni në këmbë për një kohë të gjatë dhe pastaj uluni për një kohë të gjatë ju mund të përjetoni një marramendje të pakëndshme. Por mos u shqetësoni, nuk ka asgjë të frikshme në këtë. Gjaku rrjedh në tru kur të ndryshoni pozicionin tuaj dhe mund t’ju shkaktojë edhe të shihni yje.E gjitha që ju duhet të bëni është të qëndroni ende për disa sekonda dhe çdo gjë do të kthehet në normale.

Ngushtim I barkut

Pavarësisht nga bindjet popullore, kjo simptomë nuk është shkaktuar gjithmonë nga skleroza e shumëfishtë. Arsyeja më e shpeshtë për këtë është dehidrimi. Kur trupi juaj përjeton mungesën e ujit, muskujt do të shtrëngohen në mënyrë sporadike, duke ju është dhënë një sinjal se ju nuk pini sa duhet. Nëse kjo ndodh shumë shpesh, është më mirë të konsultoheni me mjekun tuaj, por nëse ndodh çdo herë pas here, atëherë nuk ka asgjë për t’u shqetësuar.

Dridhjet

Kushdo që përjeton tronditje ka dyshuar ndoshta a është sëmundja e Parkinsonit? Epo, jo gjithmonë. Shumë njerëz mund të përjetojnë lëkundje kur nuk kanë ngrënë siç duhet ose për një kohë të gjatë.

Disa arsye të tjera përfshijnë mbingarkesë, ose një mangësi jodi dhe vitaminë B12.

 Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë artikull,dhe ta shfrytëzojë këtë si një informacion të mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *