9 gjërat që prindërit tanë i gënjejnë fëmijët dhe veten e tyre.

 

  1. Veshët tuaj bëhen të kuqe kur gënjeni.

Enët e gjakut në veshë rregullojnë temperaturën e trupit, kështu që nëse ato janë të kuqe, do të thotë se trupi është i mbingarkuar.

 

  1. Nëse uleni shumë pranë televizorit, do të ju dëmtojë sytë.

Ky është një ide e gabuar shumë e popullarizuar. Sidoqoftë, siç ka treguar ky studim i gjatë dhe afatgjatë, miopia tek fëmijët nuk ka të bëjë fare me shikimin e televizorit ose ulur para kompjuterit.

 

  1. Do të sëmureni nëse qëndroni pranë një mikrovale të ushqimit.

Furrat moderne me mikrovalë janë tërësisht të sigurta për sa kohë që funksionojnë plotësisht.

 

  1. Do të merrni artriti nëse hani thonjtë tuaj.

Ky keqkuptim është shumë popullor, por nuk ka absolutisht asgjë për t’u shqetësuar. Asnjë lidhje nuk është bërë midis artritit dhe thonjve të plasaritjes.

 

  1. Do të keni aknet nëse hani shumë çokollata.

Televizionet shkatrrohen me kalimin e kohës, pavarësisht sa shpesh luani lojëra video.

Aknet janë  një inflamacion i lëkurës dhe çokollata nuk shkakton puçrra. Ka hulumtime që thonë ndryshe, por shkencëtarët mendojnë se është e diskutueshme.

 

  1. Nëse gëlltisni çamçakëz, do të jetë në stomak për 7 vjet.

Nëse gëlltisni çamçakëzin, ajo do të tretet si çdo gjë tjetër. Dallimi i vetëm është se do të duhet pak më shumë kohë. Në fund, ajo do të lërë trupin tuaj lirisht dhe natyrisht.

  1. Nëse prekni një trëndafilë, do të keni lythat.

Arsyet pse shfaqen lythat janë imuniteti i reduktuar dhe papillomavirusi i njeriut (HPV).

 

  1. Flokët tuaj do të rriten më shpejt nëse i keni prerë më shpesh.

Për fat të keq, norma e rritjes së flokëve nuk varet nga sa shpesh ju keni prerë. Shkalla mesatare e rritjes së flokëve është 0.01 inç në ditë. Ka shumë faktorë që ndikojnë në të: mosha, hormonet dhe madje edhe koha e vitit.

  1. Nëse luani video lojëra për një kohë të gjatë, do ta shkatërroni televizorin tuaj.

 

Shpërndaje me dikë që duhet të lexojë këtë informacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *