Disa pozicione të gjumit  që mund t’iu ndihmojnë për dhimbjen e shpinës

 

  1. Qafa dhe dhimbja e sipërme e shpinës

Gjumi në shpindë përhap peshën tuaj në mënyrë të barabartë mbi çdo pjesë të trupit tuaj. Në këtë mënyrë, ju vendosni më pak presion në zona të lokalizuara si qafa juaj dhe  pjesa e sipërme e shpindës. Gjithashtu ndihmonë për të lidhur shtyllën kurrizore dhe organet e brendshme.

  1. Dhimbje rreth shtyllës kurrizore

Ky është një pozicion i mirë gjumi për njerëzit që zakonisht flen në barkun e tyre dhe është e vështirë për ata të bien në gjumë në ndonjë pozitë tjetër. Shtoni një jastëk nën barkun tuaj dhe pjesën e sipërme të legenit tuaj. Sigurohuni që është e hollë, jo e trashë. Si rezultat, do të jesh në gjendje të gjesh gjumë, ndërsa mbështetja e jastëkut nën barkun tënd e bën zvogëlimin e presionit në shpinë. Nuk ka rezultate? Mundohuni të hiqni jastëkun nën kokën tuaj.

  1. Dhimbje  mbrapa

Kur fle në anën tënde, ti e detyron shpindën që të bjerë në një pozicion të panatyrshëm, duke shtuar peshë shtesë për shpinën tuaj më të ulët. Është mirë që të përkulni gjunjët pak lart dhe të vendosni një jastëk në mes tyre.

  1. Dhimbja e mesit

Nëse vuani nga dhimbja në zonën e mesit që ndodhet në pjesën e poshtme të shpindës, fjetja në pozitë të shtrirë mund t’ju ndihmojë. Vendosni disa  jastëkë prapa krahëve dhe qafës për të krijuar mbështetje të mjaftueshme për t’u përshtatur për lakimin natyror. Për rehati shtesë, vendosni më shumë jastëkë nën gjunjë dhe këmbë.

  1. Nerva të tensionuara

Nëse një nga disqet e kurrizit ka arritur të rrëshqasë pak nga pozicioni i saj natyral, do të ndjeni dhimbje. Provoni këtë pozicion që ju lejon të zgjerohet hapësira midis çdo rruazë dhe t’i shtyni ata të zhvendosen në pozicionin e tyre original

Ndryshimi i mënyrës se si fle është e vështirë, bëni një plan.

Ju mund të mendoni se do të jetë shumë e vështirë për të ndryshuar mënyrën se si keni fjetur prej vitesh, dhe është, por vetëm netët e para. Sapo të zgjoheni pa dhimbje dhe të pushoni, do të jeni të sigurt se keni gjetur një pozicion të ri gjumi dhe nuk do ta ndryshoni atë për botën. Nëse nuk jeni të sigurt se cila do t’ju përshtatet më së miri, këtu është një plan: Zgjidh një pozicion në këtë listë që besoni se do të trajtojë problemin tuaj të shpindës dhe  testoji ato për disa net. Shikoni se cili ju ndihmon më së shumti.

 

A do të provonit një nga pozicionet e gjumit që kemi zgjedhur? Cili është pozicioni juaj I rehatshëm  për të bërë një gjumë të plotë të natës dhe për t’u ndjerë ditën tjetër të relaksuar? Shpërndaje  me dikë dhe  ndani përvojat e juaja më poshtë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *