9 zakonet e përditshme që mund të shkatërrojnë marrëdhënien tuaj

  1. Gjithmonë kritikoni veten

Shpesh, përfundojmë duke kritikuar vetveten, madje as duke menduar se papërsosmëritë tona janë të dukshme vetëm për ne. Partneri juaj nuk mund t’i vërejë ato as nuk i kushton më shumë vëmendje atyre si ju. Nëse vazhdimisht flisni për gabimet tuaja, përfundimisht mund ta bindni gjysmën tjetër për të besuar të njëjtën gjë.

2.Gjykimi dhe të qenit vazhdimisht i mërzitur

Kur njëri prej partnerëve në një marrëdhënie është gjithmonë i mërzitur, herët a vonë do të ndryshojë rrjedhën e marrëdhënies. Natyrisht, mund të gjesh negativ si dhe pozitiv në fjalë çdo gjë rreth jush, por dëgjimi i ankimeve te zazhdueshme  në dikë gjatë gjithë kohës mund të jetë e të vërtetë e bezdishshme.

 

  1. Të jesh bashkëshort i përsosur

Përpjekja për të qenë e përkryer për partnerin tuaj është një kurth sepse herët a vonë, si ju dhe partneri juaj do të lodhen prej saj. Kur ju tregoni anën tuaj të mirë gjatë gjithë kohës, pakënaqësia mund të ndërtohet brenda jush, duke çuar në rrethana të paparashikueshme. Mbani në mend se njerëzit e vetë-mjaftueshëm nuk kanë frikë të shprehin emocionet e tyre negative.

 

  1. Duke u mbështetur vetëm në opinionin tuaj

Zakonisht, ka njerëz që kanë qenë të vetmuar për një kohë mjaft të gjatë që kanë këtë zakon. Kjo është për shkak se ata nuk janë mësuar të kenë dikë me mendimin e tyre për familjen, marrëdhënien dhe jetën në përgjithësi. Për të mbajtur marrëdhënien e balancuar, të dy partnerët duhet të dëgjojnë njëri-tjetrin dhe të gjejnë mesataren e artë mes mendimit të tyre dhe mendimit të partnerit të tyre.

 

  1. Duke kërkuar për gënjeshtra dhe truket rreth çdo këndi

Dyshimi i tepërt mund të bëjë që partneri juaj të ndihet i lodhur dhe i zemëruar, sepse ata mund të marrin ndjenjën se nuk u besoni atyre. Nëse besimi nuk është atje, partneri juaj do të ndjehet si gjithmonë duke u shikuar. Është e vështirë të jetosh jetën kur dikush gjithmonë ju akuzon për mashtrim.

 

  1. Shpenzimi më shumë se sa mund të përballoni

Trajtimi i papërshtatshëm i parave nëse është e tepërt ose lakmia e tepërt ka të ngjarë të shkaktojë një konflikt në çdo marrëdhënie herët a vonë. Është e rëndësishme për partnerët të bien dakord se si i trajtojnë financat e tyre që nga fillimi dhe të ndjekin marrëveshjen e tyre.

 

  1. Gjithmonë ka për të kontrolluar gjithçka

Ju nuk mund të kontrolloni gjithçka, pa marrë parasysh se sa e vështirë po provoni. Jeta jonë është e paparashikueshme dhe është e mrekullueshme! Përpjekjet tuaja të vazhdueshme për të kontrolluar gjysmën tjetër tregojnë se nuk i besoni jetës, mjedisit tuaj apo vetes.

  1. Krahasimi i partnerit tuaj gjatë gjithë kohës

Ky zakon tregon se një person nuk ka vetëbesim ata vazhdojnë të presin që t’i tregoni atyre se çdo gjë që ata kanë është më e mirë. Herët a vonë, partneri juaj do të lodhet nga një qëndrim i tillë. Në vend që të krahasoni veten me të tjerët, është më mirë t’i kushtoni vëmendje jetës suaj dhe të ndaloni vlerësimin e njerëzve të tjerë.

 

  1. Duke kujtuar të gjitha gabimet e kaluara

Kur mbani gjurmët dhe numëroni gabimet në marrëdhënien tuaj, kjo vetëm çon në konflikte të reja. Këto çështje duhet të zgjidhen menjëherë atëherë dhe atje në vend që të mbahen në shishe me vite.

A keni vënë re ndonjëherë veten duke bërë këto gjëra në marrëdhënien tuaj? Ne do të jemi të  gatshëm për të dëgjuar nga ju në komente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *