6 shenja që zbulojnë se jeni vërtet të fortë psiqikisht

Ju nuk shqetësoheni për çështje që janë jashtë kontrollit tuaj.

Psikologët spjegojnë se nëse jeni një person me mendje të fortë, zakonisht nuk shqetësoheni për çështje që nuk mund t’i kontrolloni. Disa njerëz mund të ndihen të sigurt duke pasur gjithçka të menaxhuar, por disa çështje janë jashtë mundësive tona. Tentimi për t’i kontrolluar ato do të çojë vetëm në stres dhe humbje të energjisë. Është më mirë të kurseni atë forcë për diçka që mund të arrini, përmirësoni ose ndryshoni.

 

  1. Ju pranoni dhe përballeni me problemet që vijnë në rrugën tuaj.

 

Jeta është e vështirë dhe të gjithë e dimë.Ju pranoni se dështimi, sëmundja dhe trishtimi do të vijnë në rrugën tuaj. Studimet tregojnë se vendosni të përdorni çdo moment të vështirësive në avantazhin tuaj duke mësuar prej tij. Kjo është një dhuratë nga inteligjenca juaj e lartë emocionale.

 

  1. Ju mund të thoni “jo” pa keqardhje.

Nëse shefi juaj ju ka pyetur nëse mund të punoni gjatë fundjavës, nuk do të keni problem të thoni jo. Ju jeni të përkushtuar ndaj qëllimeve tuaja, përgjegjësive dhe vlerave tuaja dhe mos lejoni që gjërat e tjera të bëhen në rrugën e tyre. Kjo është arsyeja që ju jeni të kënaqur me të thënit “jo” sa herë që është e nevojshme. Është një mënyrë për të ushtruar vetëkontroll dhe për të ndërtuar respektin, që do t’ju mundësojë të nderoni qëllimet, përgjegjësitë dhe vlerat tuaja.

 

  1. Vendosni kufijtë e nevojshëm.

Vendosja e kufijve është një mënyrë për të ushtruar energji dhe për të lulëzuar. Kjo është arsyeja që i keni vendosur ato. Studimet tregojnë se ju pëlqen të merrni kontrollin e trupit dhe mendjes tuaj, sepse kjo ju transformon në zotin tuaj, jo si skllav i dëshirave tuaja ose dikujt tjetër. Për shembull, ju kontrolloni zakonet tuaja të këqija, ju ndoshta do të refuzoni njerëzit negativë dhe do të shkoni në palestër, edhe nëse jeni të lodhur. Ju besoni se disiplina është çelësi i një jetese të shëndoshë.

 

  1. Ju nuk ankoheni, ju veproni.

Ju keni ardhur për të kuptuar se gjërat e mira janë me vlerë duke punuar me to. Pra, në vend që të ndiheni të drejtë ose të ankoheni për padrejtësinë e botës, përpiqeni të përqendroheni në atë që mund të bëni për ta bërë jetën tuaj më të mirë. Hulumtimet sugjerojnë se kjo është rezultat i reflektimit të dobishëm nga ana juaj dhe vendosmëria që ju karakterizon për të ndjekur atë që besoni.

  1. Ju nuk e rrezikoni gjumin tuaj.

Një mendje e zhvendosur është një mendje e fortë. Ju jeni në gjendje të arrini atë që dëshironi. Kjo është arsyeja pse hulumtimet tregojnë se njerëzit si ju zakonisht kanë zakonet e mira të gjumit,  njerëzit e tillë trajtojnë orët e tyre të gjumit  si orë rimbushëse .

! Cila nga këto karakteristika mendoni se është më e dobishme? A besoni se të kesh mendje të fortë është më mirë se të kesh një mendje gjeniale? Ndani mendimet e juaja me ne në komente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *