Si të keni një mendim më pozitiv për jetën tuaj?

1) Jeta është një proces i përjetshëm

Para së gjithash, ju duhet të pranoni se kush jeni. Gjendja juaj do të ndryshojë dhe po ashtu edhe ju. Lëreni idenë se keni vetëm një qëllim në jetë dhe filloni pas pasioneve tuaja. Ndonjëherë jeta e mbushur me pasion është qëllimi i vetëm që ju nevojitet.

Rivlerësoni qëllimet tuaja të jetës me qëllim. Përcaktoni atë që dëshironi në jetë. Pyesni veten pyetjet e duhura. Jepni një gjykim. Jini të hapur ndaj përvojave të reja. Mos thoni ‘jo’ tek i panjohuri.  Mos u shqetësoni për atë që njerëzit mendojnë  për ju.

2) Duhet të jetoni të sotmen

Ju duhet të jetoni në këtë moment dhe t’i jepni  vetes vëmendjen tuaj të plotë. Nëse jeni gjithmonë shumë i zënë për të kërkuar gjëra të tjera, do të humbni jetën dhe do të humbni mundësinë për të krijuar versionin më të mirë të vetes. Vepro. Rrituni. Sa më shumë që të veproni, gjërat më të qarta do të jenë.

Në vend që të mposhtni ose shqetësoheni shumë, filloni të bëni pak hapa drejt qëllimeve tuaja dhe të provoni gjëra të reja. Kjo do t’ju çojë në atë që e doni. Sapo të zbuloni se çfarë duhet të bëni, çdo gjë do të bjerë në vend. Mos u nxitoni.

3) Zemra juaj është mjeti më i mirë, jo koka juaj

Qëllimi juaj në jetë nuk do të vijë përmes mendimeve tuaja. Ajo mund të vijë vetëm në zemrën tënde. Çfarë  doni më së shumti në jetë? Kur ndiheni të frymëzuar dhe të lidhur me veten, gjërat e mira do të fillojnë të rrjedhin. Do të jeni më të motivuar për të eksploruar ide dhe përvoja të reja. Të bësh atë që do, do t’ju ndihmojë të fitoni më shumë njohuri për atë që ju sjell gëzimin më të madh dhe atë që me të vërtetë ka rëndësi për ju. Por, për ta përdorur zemrën si një mjet, së pari duhet të mësoni të jeni të pranishëm.

Me pak fjalë, mos e lini ankthin tuaj që t’ju ndalojë të jeni të pranishëm. Jini në çast dhe jepni më të mirën në çdo gjë që bëni. Është në rregull të rivlerësoni qëllimet tuaja të jetës herë pas here. Në mënyrë që të ndiheni më të lidhur me jetën tuaj, shkoni drejt e tek  pasionet tuaja dhe merrni veprime të qëndrueshme!

Shpërndaje që të inspirosh dikë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *