Çfarë i ndodh trupit tuaj kur udhëtoni me avion?

Megjithëse udhëtimi ajror është në përgjithësi i sigurt, mund të përjetoni disa efekte anësore jo aq të këndshme.

Ngritet niveli i stresit

Edhe para se të hidhni këmbët në aeroplan, ju jeni të bombarduar me stres – linja me lëvizje të ngadalshme, shqetësimet për të qenë në kohë dhe bagazh që duhet të kaloni nëpër aeroport.

Shija juaj për ushqimin ndryshon

Aftësia jonë për të perceptuar kripë dhe ëmbëlsi bie deri në 30 për qind kur ne jemi në ajër, sipas një studimi të kryer nga linja ajrore gjermane Lufthansa.

Ju bëheni i dehidratuar.

Falë një niveli të ulët të lagështisë së një aeroplani, një buure mund të humbasë deri në 8.5 gota uji dhe një grua mund të humbasë deri në 6.8 gota ujë në një fluturim mesatar prej 10 orësh, sipas fiziologut Yasmin Badiani.

Rreziku juaj për zhvillimin e mpiksjes së gjakut rritet.

man working on laptop on airplane

Duke qenë i palëvizshëm për një kohë të gjatë ju vë në rrezik të krijoni mpiksjen e gjakut në venat e thella të këmbëve tuaja.

Lëkura juaj thahet.

Lëkura juaj është më e lumtur kur lagështia është midis 40 dhe 70 për qind. Në një aeroplan, nivelet e lagështisë janë rreth 20 për qind – dhe si rezultat, lëkura juaj është më e thatë se Sahara.

Nivelet e rrezatimit tuaj rriten…

airplane tickets discounts, Pick-Up Lines So Bad They Might Just Work

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), fluturimi nga Nju Jorku në Los Anxhelos do t’ju ekspozonte në 3.5 mrem të rrezatimit kozmik, që është më pak se sa do të ekspozoheni gjatë një x-rreze të gjoksit.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *