4 arsye pse nuk mund të ngelni shtatëzënë

Ju konsumoni shumë yndyrna trans.

Ngrënia e yndyrnave trans – që gjenden në mallrat e pjekura, picat, si patate të skuqura, ushqime të skuqura , mund të ndikojnë negativisht pjellorinë, që do të thotë se ovulimi nuk ndodh. Përpiquni të kufizoni konsumin e këtyre ushqimeve duke konsumuar ato në vend të karbohidrateve të shëndetshme, mund të shkaktojë deri në 73% rrezikun në rritje të një çrregullimi ovulues.

  1. Ju kryeni tepër ushtrime.

Ushtrimi mund të përmirësojë pjellorinë tuaj në një masë të caktuar, por është e rëndësishme që të fitoni sasinë e duhur të stërvitjes. Bërja e tepërt mund të ndikojë në balancën tuaj të energjisë dhe të ndikojë negativisht në ciklin tuaj riprodhues. Hulumtimet kanë treguar se stërvitja e gjatë dhe intensive e përditshme mund të ndikojë në aftësinë tuaj për të mbetur shtatzënë. Moderimi është çelësi për të ruajtur shëndetin dhe mirëqenien tuaj.

 

  1. Indeksi i masës trupore është i ulët.

Duke pasur një BMI më të ulët se normale mund të ju vë në një rrezik në rritje të mosfunksionimit ovarian, infertilitetit dhe lindjes së parakohshme. Çrregullimet e ngrënies mund të shoqërohen me një BMI më të ulët dhe mund të ndikojnë negativisht menstruacionet dhe pjellorinë. Nëse ndiheni të paaftë të mbani gjurmët e të ushqyerit tuaj, mund të përdorni aplikacione të specializuara që do të përcillni kaloritë dhe peshën tuaj, si dhe simptoma të tjera të lidhura me shëndetin.

 

  1. Partneri juaj është i stresuar.

 

Studimet tregojnë se fertiliteti i një njeriu është prekur ndjeshëm nga stresorët e jetës, duke përfshirë punën, familjen dhe jetën shoqërore. Të jesh në gjendje të përballosh këto probleme ka ndikimin më të madh negativ.

 

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion lidhur me këtë temë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *