Disa gjërat që mund të ndodhin në trupin tuaj nëse filloni të hani një kastravec në ditë

 

Kockat do të jenë më të forta

Kastravecat përmbajnë vitaminë K dhe kalcium, të cilat janë thelbësore për kockat më të forta. Vitamina K është gjetur për të zvogëluar rrezikun e thyerjeve të kockave dhe gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në thithjen e kalciumit në eshtra.

Rreziku i kancerit do të zvogëlohet.

 

Fisetin, një flavonoid që ka ngjallur një interes të madh në mesin e kërkuesve të kancerit, është i pranishëm në tranguj. Përveç pronave anti-oxidant dhe anti-inflamator të këtij flavonoid, ajo gjithashtu ka qenë e lidhur me reduktimin e rrezikut për lloje të veçanta të kancerit.

 

 Trupi do të ketë më shumë hidratim

Rreth 95% e një kastravec është uji, kështu që hahet çdo ditë e përmirëson nivelin e përgjithshëm të hidratimit në trupin tuaj, i cili nga ana tjetër ndikon në shëndetin tuaj në një mënyrë pozitive. Nëse je dikush që harron të pish ujë në mënyrë rutinore, atëherë hahet një kastravec në ditë mund të jetë një mashtrim i mrekullueshëm për ty.

 

 Lëkura juaj do të jetë më e butë dhe me ngjyra të ndezura.

Kastravecat mbajnë trupin e hidratuar që është e dobishme për lëkurën. Për më tepër, ato përmbajnë vitamina B si niacin dhe riboflavin së bashku me vitaminë C dhe zink (një mineral) të cilat janë çelësi për ruajtjen e lëkurës së mirë. Kastravecat gjithashtu përmbajnë acid kafeik që lufton acarim të lëkurës dhe inflamacion. Gjithashtu ndihmojnë për të luftuar shenjat e plakjes së lëkurës.

 Shëndeti kardiovaskular do të përmirësohet.

Kastravecat përmbajnë kalium, magnez dhe vitaminë K. Këto 3 lëndë ushqyese janë të rëndësishme për funksionimin e duhur të sistemit kardiovaskular. Vitamina K punon si një faktor jetik në koagulimin e gjakut dhe rregullimin e niveleve të kalciumit në gjak. Nivelet e ulëta të magnezit dhe kaliumit kanë qenë të lidhura me presionin e lartë të gjakut. Një marrje e rregullt e kastravec është gjetur për të ulur nivelet e këqija të kolesterolit.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë informacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *