4 shenjat se jeni duke takuar një psikopat emcional

 Kur një marrëdhënie përfundon, ne fillojmë të analizojmë se çfarë ndodhi dhe të kërkojmë shkakun e vërtetë të shpërbërjes. Është e vështirë të kuptohet menjëherë nëse kjo ishte vetëm një rastësi apo një shpërthim emocional.

 Ne “Ndryshe”dëshirojm t’ju ndihmojë të njohni njerëzit që sillen me këtë  dyshim. Ka 4 lloje të sjelljes që karakterizojnë një psiko emocional.

 

  1. Ata gjithmonë ju fajësojnë nëse ka vështirësi në marrëdhënie.

Mos mendoni se janë budallenj dhe nuk kuptojnë asgjë. Përkundrazi, ata e dinë se ky është faji i tyre, por natyra e tyre thjesht nuk u lejon atyre të pranojnë gabimin e tyre. Ata kërkojnë t’ju bëjnë të mendoni se çfarëdo e keqe po ndodh, ju jeni gjithmonë i vetmi që duhet fajësuar.

  1. Ata vazhdimisht gënjejnë për t’ju bërë të ndiheni keq.

Duke folur për gënjeshtra, vlen të përqendrohemi në faktin se një person do të qëndrojë jo vetëm në disa tema globale ata janë në gjendje të gënjejnë edhe për sendet më të vogla .Nga ky pozicion, ata absolutisht nuk u interesojnë ndjenjat tuaja, dhe as nuk e kuptojnë atë që po bëjnë.

 

  1. Ata ju fajësojnë për faktin se nuk janë në gjendje të arrijnë diçka në jetë.

Ky person është i sëmurë mendërisht. Ata besojnë se çdokush rreth tyre është fajtor për dështimet e tyre. Siç u përmend më lart, ndjenjat tuaja nuk janë të rëndësishme për ta. Ata do të përsërisin të njëjtën gjë pa pushim: “Është faji yt që nuk mund t’i arrij qëllimet e mia”.

 

  1. Ju ndalojnë të komunikoni me njerëz të tjerë.

Duke qenë me një person të tillë, është pothuajse e pamundur të kërkoni ndihmë. Duke kufizuar komunikimin me botën rreth jush, ata ju lidhin me ta përgjithmonë duke ju bërë të ndiheni të sigurt që mund të mbijetoni në këtë botë vetëm duke qëndruar me ta.

Është më mirë të qëndrosh larg nga njerëzit që sillen kështu, sepse mund të marrin gjërat më të çmuara që keni: jetën tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *