6 ushtrime që ju ndihmojnë të reduktoni dhimbjen e shpinës

Dhimbja e prapme mund të jetë me të vërtetë shqetësuese dhe nëse nuk trajtohet mund të çojë në probleme afatgjata. Duke ndenjur gjithmon në karrigen tuaj të zyrës dhe duke zgjedhur dyshek të gabuar janë disa nga shkaqet më të zakonshme të vështirësive të pasme. Të tjerë mund të jenë lëndime, artriti, shtatzënia, dhe madje edhe stresi dhe pirja e duhanit konsiderohen faktorë rreziku. Për fat të mirë, ka shumë mjete që mund të ndiqen dhe nëse praktikohet rregullisht ata mund të ndihmojnë për të lehtësuar dhe madje ta trajtojnë këtë dhimbje të bezdisshme.

 Ne ‘Ndryshe’  bëmë disa kërkime dhe zgjodhëm një sërë ushtrimesh që do të forcojnë shpindën tuaj.

 

  1. Praktika e paraqitjes së kobrave.

Ky ushtrim ndihmon për të lehtësuar dhimbjen e shpinës, përforcimin e shpinës së sipërme dhe shtrirjen e muskujve midis brinjëve.

 

 

  1. Provoni ushtrimin gjunjë në gjoks.

 

Ushtrimi i gjurit në gjoks përdoret në shumë forma të praktikës, por më së shumti në yoga.

Mbajeni për disa sekonda, qetësoni shpinën dhe këmbët në dysheme, dhe përsëritni 10 deri në 15 herë.

 

 

 

     3.Pozicionini i qenve përballë rënies.

Qeni përballë poshtë është një pozitë e mirë jo vetëm për relaksim të gjithë trupit, por kryesisht për dekompresimin e të gjithë shtyllës kurrizore, shtrirjes së muskujve të çekanit dhe lehtësimin e dhimbjes së shpinës së poshtme.

 

  1. Alternoni heqjen e këmbëve tuaja ndërsa lëshoni trupin në barkun tuaj.

Ushtrimi alternativ i ngritjes së këmbës në pozicionin e prirur është një mënyrë e shkëlqyeshme për të forcuar muskujt e shpinës, Përsëriteni 10 herë. Mjekët sugjerojnë përdorimin e një jastëku nën legen tuaj për t’u ndjerë më mirë.

  1. Pushoni në paraqitjen e fëmijës.

Pozicioni i fëmijës është një paraqitje shumë e lehtë e yogës për të kryer relaksimin e gjithë trupit. Shtrihet dhe forcon muskujt e barkut, muskujt e pasmë dhe ndihmon me fleksibilitet, lehtësim të stresit dhe lehtëson dhimbjen e shpinës.

Gjithashtu mund të përdorni një peshqir të palosur ose një jastëk midis kofshëve dhe këmbëve të ulëta për të zvogëluar tensionin në atë zonë dhe të ndiheni më të rehatshëm.

 

  1. Rrotulloni shpinën tuaj me një kthesë të shtrirë.

 

Kjo është një stërvitje me të vërtetë e dobishme e shtrirë që relakson tensionin e muskujve në pjesën e sipërme dhe të poshtme mbrapa duke shtrembëruar shpinë tuaj.

 

Ju mund të praktikoni këtë shtrirje derisa jeni në shtrat. Siç sugjerojnë mjekët, mos e shtyni shumë. Nëse nuk mund ta tolerosh dhimbjen, përdorni një jastëk nën gjunjët tuaj për të gjetur rehati dhe për të përfunduar kthesën.

 

Shpërndaje edhe ti që të ndihmosh dikë me këto lloj ushtrimesh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *