7 fakte interesante rreth trupit të njeriut

 

1: Pilulat e vitaminës na mbajnë të shëndetshme

Me vetëm një tabletë, ne mund të përmirësojmë shëndetin tonë! Kjo në të vërtetë nuk është rasti. Vitaminat rregullojnë vetëm proceset në trupin tonë dhe ne duhet të jemi të kujdesshëm në marrjen e tyre në formë tabletash pasi një sasi e tepërt e tyre mund të bëjnë më shumë dëm sesa të mira.

 

 

2: Sheqeri i bardhë është më i shëndetshëm se sheqeri i  kaftë

Në fakt, sheqeri i bardhë dhe kaftë janë e njëjta gjë. Ato ndryshojnë në kuptimin e përdorimit të “melasë”, që i jep një produkti një ngjyrë të errët. Sheqeri i bardhë shpesh konsiderohet gabimisht i shëndetshëm, sepse nuk është aq i ëmbël sa sheqeri i bardhë, për shkak të sasisë më të madhe të ujit që përmban.

 

3: Alkooli vret qelizat e trurit

Një sasi e madhe e alkoolit prek proceset metabolike në trup. Kjo mund të dëmtojë lidhjet ndërmjet qelizave të trurit, por nuk bën asgjë për ti përmisuar ato qeliza.

 

4: Sheqeri i bën fëmijët hiperaktivë

Sheqeri do të thotë kalori, dhe kaloritë do të thotë energji. Pra, kur disa fëmijë hanë shumë gjëra të ëmbla, energjia rrjedh prej tyre. Por mos harroni se, mbi të gjitha, sheqeri është  dëmshëm për dhëmbët e tyre.

 

 

5: Qelizat nervore nuk rigjenerohen

Fakti i supozuar se qelizat nervore nuk mund të rigjenerohet nuk është një fakt. Vdekja e qelizave nervore është një proces i vazhdueshëm dhe tërësisht i natyrshëm. Ato të rejat shfaqen në pjesë të ndryshme të trurit. Kur një person ndihet i stresuar, janë kimikatet që i bëjnë këto qeliza të funksionojnë dhe ndërveprojnë me njëri-tjetrin, në vend se qelizat nervore aktuale, të cilat janë përdorur.

 

6: Hemisfera e majtë e trurit është burimi i krijimtarisë; hemisfera e djathtë është burimi i logjikës

Është e vërtetë se hemisfera e majtë e trurit është përgjegjëse për funksione të caktuara dhe të drejtën për të tjerët. Por shkencëtarët kanë gjetur se njerëzit  kanë një anë  më të zhvilluar se tjetra. Çështja është se disa pjesë të trurit funksionojnë si burim kolektiv i krijimtarisë sonë, dhe ata janë të vendosura në të dy hemisferat e djathtë dhe të majtë.

 

 

7: Ju duhet të merrni tetë orë gjumë një natë

Gjithkush e di se duhet të flejmë për tetë orë në natë. Megjithatë, njerëzit e ndryshëm kanë nevojë për sasi të ndryshme të gjumit, dhe si një tejkalim dhe mungesë gjumi mund të ketë efekte negative në shëndetin tonë. Për disa njerëz, është e mjaftueshme për të fjetur për gjashtë orë në mënyrë që të ndiheni mirë, ndërsa të tjerët ndihen të lodhur edhe pasi kanë qenë në shtrat për nëntë orë.

 

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë informacion.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *