10 gjëra që njerëzit e sjellshëm i bëjnë

Mirësjellja është një nga cilësitë më të mira që dikush mund të ketë. Njerëzit e sjellshëm i lehtësojnë të tjerët, sigurojnë rehatinë e të tjerëve dhe ju bëjnë të dukeni shkëlqyeshëm. Eshtë një tipar shumë i nënvlerësuar për të cilin kemi nevojë për më shumë sot.

1.Ata i përgjigjen mirë kritikave

Kur një person i sjellshëm korrigjohet, ata përgjigjen në një mënyrë pozitive. Ata bëhen kurioz se si të përmirësohen dhe mund të bëjnë pyetje ose të kërkojnë sqarime. Ata gjithashtu do të pranojnë me lehtësi gabimet e tyre dhe do të punojnë për t’i korrigjuar ato.

2.Ata nuk hapen më shumë
Njerëzit e sjellshëm e dinë që disa gjëra duhet mbajtue për vete. Ata nuk do t’ua tregojnë historinë e jetës së tyre një të huaji ose nuk tregojnë histori të turpshme ose të çuditshme që do t’i bënin të tjerët të pakëndshëm.

3.Ata nuk bëjnë pyetje personale

Edhe kur janë shumë kuriozë për dikë, njerëzit e sjellshëm bëjnë çmos për të qenë me takt. Ata e dinë që të vësh të tjerët në vend duke bërë pyetje tepër personale mund të ndjehen të shkelur dhe të pakëndshëm.

4. Ata nuk bëjnë drama

Një person i sjellshëm nuk ka asnjë interes ta bëjë këtë. Ata kurrë nuk do të ëndërronin të përhapnin gjysmë të vërteta për askënd tjetër, dhe ata nuk dëshirojnë të dëgjojnë as për to. Kur dëgjojnë ndonjë thashetheme, ata instiktivisht nuk u besojnë atyre. Ata nuk janë të llojit të bëjnë ndonjë gjykim të bazuar në spekulime ose informacione me qëllim të keq që nuk vijnë direkt nga burimi. Ata nuk dëshirojnë të harxhojnë energji duke marrë pjesë në dramë.

5. Ata dinë si të komunikojnë me të tjerët

Dikush që është i sjellshëm e di se si të komunikojë në mënyrë efektive dhe pozitive.Një person i sjellshëm mban një qëndrim të hapur, një shprehje pozitive dhe një kontakt të arsyeshëm me sytë kur flet me të tjerët.

6. Ata përpiqen t’i bëjnë të tjerët të ndihen rehat me ta
Njerëzit e sjellshëm janë mikpritës të shkëlqyeshëm. Ata janë mikpritës dhe dinë si t’i bëjnë të tjerët të ndjehen në shtëpi. Ata janë gjithashtu shpesh ekspertë për të ndihmuar të tjerët të ndjehen më të qetë, madje edhe në situatat më të këqija.

Këta individë kanë inteligjencë të lartë emocionale dhe mund të tregojnë mjaft shpejt kur dikush ndihet i pakëndshëm. Ata do të bëjnë atë që munden për të lehtësuar stresin e këtij personi pa kapërcyer kufijtë.

7. Ata i trajtojnë gjithë personat njësoj

Nuk ka rëndësi nëse jeni një grumbullues i mbeturinave, një punëtor ndërtimi, një mjek, apo edhe një CEO. Dikush që është i sjellshëm do t’i trajtojë të gjithë këta individë në të njëjtën mënyrë. Ata nuk kujdesen për statusin ose pasurinë e të tjerëve – vetëm se trajtohen me respekt themelor njerëzor që të gjithë meritojnë.

Shpërndaje me një person të tillë!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *