Pse gratë më të forta shpesh ndjehen të thyera brenda

Kur takojmë një grua të fortë, mund të ndjehemi të tërhequr nga vetëbesimi i saj. Duket sikur ajo i ka të gjitha: një punë të suksesshme, një familje të bukur, shëndet të mirë dhe madje edhe kohën për të ndihmuar ata që kanë nevojë. Por pas asaj buzëqeshje të ndritshme, shumë nga këto gra ndjehen të thyera deri në një pikë ku ajo fillon të ndikojë në shëndetin e tyre.

1. Ajo mbështetet vetëm në veten e saj.

Why the Strongest Women Often Feel So Broken Inside

Një gruaje e fortë i pëlqen të jetë e pavarur; ajo nuk ka nevojë për ndihmën e askujt. Një grua e tillë ka tendencë të jetë e sigurt dhe të mbështetet në veten e saj. Kërkimet tregojnë se madje mund të jenë pjesë e identitetit të saj që e bën atë krenare. Problemi është, ajo mbështetet vetëm në veten e saj dhe nuk e kupton që të gjithë njerëzit ndonjëherë kanë nevojë për ndihmë – madje edhe ajo.

Mund të ndodhë sepse ajo nuk dëshiron të jetë shqetësuese ose sepse sheh të kërkojë ndihmë si një dobësi.
2. Të gjithë i besojnë asaj problemet e tyre, dhe ajo mbart peshën mbi shpatullat e saj.

Nuk është befasi që familja dhe miqtë e saj i besojnë asaj pasi njerëzit e konsiderojnë atë si të besueshëm. Hulumtimet tregojnë se kjo për faktin se njerëzit e fortë mendërisht kanë një ndjenjë të lartë të përgjegjësisë që njerëzit e perceptojnë si integritet dhe mençuri.

Por gruaja e fortë nuk i ndan luftërat e familjes ose miqve të saj me askënd dhe as nuk bën thashetheme për to. Ajo bart gjithë vuajtjet që i janë dhuruar. Dhe nëse problemi prek atë direkt, ajo madje mund të marrë drejtimin për ta zgjidhur atë ose ta përballojë atë, pavarësisht nëse është çështje parash apo sëmundje në familje.

3. Por ajo nuk i ndan problemet e saj me askënd tjetër, duke e mbyllur atë barrë thellë brenda saj.

Why the Strongest Women Often Feel So Broken Inside

Gruaja e fortë merr përsipër barrën e të gjithëve, por nuk i ndan të vetat. Kjo është vërtetuar se i bën njerëzit të ndjehen jashtëzakonisht të vetmuar, dhe gjithashtu mund të çojnë në depresion. Ndonjëherë ajo nuk dëshiron t’i lejojë të gjitha, sepse kjo është një sjellje që nuk përputhet me identitetin e saj të konstruktuar të një personi të fortë.

4. Ajo kujdeset për të tjerët, por harron se edhe ajo ka nevojë për kujdes.

Why the Strongest Women Often Feel So Broken Inside

Gruaja e fortë kujdeset për familjen dhe të afërmit e saj, ajo madje mbart disa nga bagazhet e tyre emocionale për të lehtësuar barrën e tyre. Por duke e bërë këtë, ndonjëherë ajo harron që ajo ka nevojë për kujdes – dhe të tjerët harrojnë gjithashtu. Ajo duket aq mirë e bashkuar sa që askush nuk merr kohë të mendojë se mund të ketë një kohë të vështirë.

5. Ajo gjithashtu prek atë fizikisht – kur ajo refuzon të tregojë anën e saj të prekshme, ajo dëmton shëndetin e saj kardiovaskular.

Ndonjëherë ajo ka nevojë të portretizojë një imazh të sigurisë dhe forcës gjatë kohërave të përafërt para njerëzve të cenueshëm si fëmijët e saj ose të moshuarit. Sidoqoftë, nëse e bën këtë rregullisht, ajo përfundon duke lënduar zemrën e saj. Një studim zbuloi se shtypja e shpeshtë e emocioneve vendos një ngarkesë shtesë në zemër dhe rrit mundësinë e zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare dhe kushteve të tjera.

Rezulton, ajo nuk ndihet vetëm e dëmtuar brenda, ajo në të vërtetë mund të dëmtohet brenda.

6. Dhe disa ditë, ata thyhen dhe mendojnë se nuk janë aq të fortë sa të marrin përsipër një detyrë.

Why the Strongest Women Often Feel So Broken Inside

Ajo vendos një maskë në punë ose në shtëpi, por kur është vetëm, është koha për një kontroll të realitetit dhe pasiguritë e saj bëjnë një vizitë. Miqtë, të afërmit dhe bashkëpunëtorët e vlerësojnë atë si një grua të fortë dhe presin shumë prej saj.

Sidoqoftë, hulumtimi zbulon nivelin e vetëkontrollit që ajo i imponon vetvetes së bashku me pritjet e larta të të gjithëve të tjerë për të mund ta dëmtojnë atë psikologjikisht. Kur mendon për gabimet e saj të fshehura dhe emocionet e shtypura, ajo prishet.

Ajo beson se është e pamjaftueshme dhe nuk i përket detyrës dhe kjo mospërputhje emocionesh që e lë të lodhur.

A e identifikoheni me këtë listë? A jeni miq me njërën nga këto “gra të forta”? Shperndaje me te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *