Disa shprehi që ju bëjnë të pandalshëm

Ju jeni i pandalshëm dhe kjo është e vërteta. Zhvilloni zakone të mira dhe do ia provoni vetes.

1.Bëni veprime

Mos mendoni vetëm. Thellë poshtë, ju e dini se çfarë të bëni dhe si ta bëni atë. Ky është kulmi i vetëvlerësimit të lartë, kështu që mbani kokën lart – bëjeni atë një zakon!

2.Gjithmonë jini te përgatitur

“Nëse nuk arrini të planifikoni, planifikoni të dështoni,” tha Benjamin Franklin. Kur keni njohuri brenda jush, ju mund të veproni instinktivisht mbi të. Thith gjithë atë informacion që është atje!

3.Lëreni që motivimi juaj të jetë i brendshëm
Nëse motivimi juaj është jashtë qenies suaj të gjallë, atëherë jeni të humbur. Vazhdoni sepse është gjëja e duhur për të bërë, edhe nëse ju dhemb. Gjërat vijnë dhe shkojnë, por lejoni ambicia juaj të jetë konstante.

4.Qëndroni në kontroll.
Për dallim nga shumica, të cilët kërkojnë mekanizma përballimi, ju jeni objekti i paluajtshëm, burrë-mal apo grua ekstra. Kjo vlen për të gjitha zakonet tuaja – gjithçka që bëni, thoni, hani, pini, ndjeheni dhe mendoni.

5.Gjithmonë tregohu i vërtetë për veten tënde
Nëse komprometoni integritetin tuaj në çfarëdo mënyre, mund të jetë e pamundur ta ktheni atë. Sidoqoftë, nëse nuk ju pëlqen diçka, ju keni guxim t’i thoni vetes dhe të tjerëve vetëm atë dhe të ndryshoni në përputhje me rrethanat.

6. Puna juaj e tregon suksesin

Njerëzit lehtë mund të dallojnë “punën e mirë” nga “puna e keqe”. Nëse ekziston dikush që përpiqet t’ju sjellë poshtë, ju vetëm buzëqeshni dhe përfundoni detyrën tuaj. Leo Messi, futbollisti argjentinas, e bën pikërisht këtë dhe konsiderohet si më i miri i brezit të tij (megjithëse Cristiano Ronaldo mund të lypë të ndryshojë).

7. Besimi është çelësi

Ju e keni këtë cilësi në lopatë. Kjo është pikërisht ajo që Aristoteli do të thoshte kur ai mësoi të riun Aleksandër të Madh: “Pasuria favorizon trimin”. Ai vazhdoi të gjente Perandorinë Greke që shtrihej nga Greqia deri në Pakistanin e sotëm.

Shpërndaje me një mik që ka nevojë

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *