Disa fakte të njohura që mund të shpëtojnë jetën tuaj një ditë

Secili mund ta gjejë veten në një pozicion kur shumë janë në rrezik. Panikosja, zbatimi i rendit të gabuar të veprimeve ose nënvlerësimi i seriozitetit të situatës mund të çojë në pasoja shumë të këqija. Dhe shpesh, kjo është për shkak të mungesës së njohurive.

Duke përdorur pastrues të shumtë

Asnjëherë mos përdorni zbardhues me pastrues të tjerë me bazë amoniaku në të njëjtën kohë në të njëjtën dhomë. Përzierja e gazrave bën një kloraminë toksike me gaz që mund të shkaktojë disa simptoma të pakëndshme dhe në disa raste, madje është e rrezikshme për shëndetin tuaj. Amoniaku shpesh gjendet në larëset e dritareve dhe të pasqyrave.

Marramendje nën ujë
Nëse jeni në një situatë kur nuk e dini se ku është sipërfaqja e ujit dhe jeni zhytur, lëshoni disa flluska ajri dhe shikoni ku shkojnë. Flluskat do të rriten gjithsesi dhe gjithçka që duhet të bëni është t’i ndiqni ato.

Të ngecur me makinën tuaj
Nëse nuk keni asnjë mënyrë për të dërguar sinjale, në të vërtetë mund të përdorni një gomë nga rrota rezervë e makinës suaj. Tymi i gomës do të shihet disa milje larg dhe dikush patjetër do ta vërejë atë. Ajo që nuk duhet të bësh kurrë është të ecësh larg makinës duke kërkuar ndihmë. Shumë shpesh, makina është gjetur së pari dhe më pas shoferi që vdiq është gjetur disa milje larg tij.

Zjarrë në kuzhinën tuaj

15 Little-Known Facts That Can Save Your Life One Day and Maybe Someone Else’s

Shtë më mirë të mos lini tiganët ose tiganët e thellë në zjarr pa kujdes. Por nëse një zjarr tashmë ka filluar, mos u përpiqni ta ndizni me ujë: vetëm ai do ta bëjë zjarrin më të fortë. është më mirë të vendosni sode buke në të ose ta mbuloni zjarrin me kapak i cili do të shkurtojë furnizimin e oksigjenit.

Një stuhi e madhe

15 Little-Known Facts That Can Save Your Life One Day and Maybe Someone Else’s

Teoria që thotë se rrufeja nuk godet të njëjtin vend dy herë është një keqkuptim. Probabiliteti i goditjes së dytë është mjaft i lartë, kështu që përpiquni të qëndroni më tej nga qendra e stuhisë (por mos e mbani).

Shtë më mirë të shtriheni në një lloj zonë të thellë sepse bulonat e rrufesë zakonisht godasin vendet më të larta. Gjithashtu, largohuni nga çdo send metalik dhe telefonin tuaj celular.

Nëse një rrufe do të godasë, ju do të ndjeni metalin në gojën tuaj 3-4 sekonda më parë dhe flokët në trupin tuaj do të fillojnë të lëvizin. Uluni, vendosni këmbët kundër njëri-tjetrit dhe vendosni duart në gjunjë.

Kalimi i rrugës
Nëse po kaloni rrugën dhe shihni rrezet e diellit të ndritshme në xhamin e xhamave të një makine, është mjaft e mundshme që shoferi të mos ju shohë. Shtë më mirë të lini makinën të kalojë edhe nëse rregullat thonë ndryshe.

Duke kërcyer në ujë nga lart

15 Little-Known Facts That Can Save Your Life One Day and Maybe Someone Else’s

Mbylle gjithmonë hundën nëse hidhesh në një trup me ujë me këmbët përpara. Kjo për shkak se uji mund të ketë mikroorganizma shumë të rrezikshëm si Naegleria fowleri. Nëse ata hyjnë në hundën tuaj me shumë ujë, ata mund të futen në tru dhe të shkaktojnë meningoencefalitit amoeb primar i cili çon në vdekje në pothuajse 100% të rasteve. Por nëse gëlltisni këto organizma, asgjë nuk do të ndodhë.

Shpërndaje me një mik!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *