Pse gratë më të forta shpesh ndjehen të thyera për brenda?

Kur takojmë një grua të fortë, mund të ndjehemi të tërhequr nga vetëbesimi i saj.

Duket sikur ajo i ka të gjitha: një punë të suksesshme, një familje të bukur, shëndet të mirë dhe madje edhe kohën për të ndihmuar ata që kanë nevojë. Por pas asaj buzëqeshje të ndritshme, shumë nga këto gra ndjehen të thyera deri në një pikë ku ajo fillon të ndikojë në shëndetin e tyre.

Ndryshe do të rendisë arsyet pse kaq shumë gra të forta ndihen të thyera brenda:

1.Ato mbështeten vetëm në veten e tyre

Një gruaje e fortë i pëlqen të jetë e pavarur; ajo nuk ka nevojë për ndihmën e askujt. Një grua e tillë ka tendencë të jetë e sigurt dhe të mbështetet në veten e saj. Problemi është, ajo mbështetet vetëm në veten e saj dhe nuk e kupton që të gjithë njerëzit ndonjëherë kanë nevojë për ndihmë – madje edhe ajo. Kjo ndodhë sepse ajo nuk dëshiron të kërkojë ndihmë sepse e sheh atë si një dobësi.

2.Ajo nuk i ndan problemet e saj me askënd tjetër, duke e mbyllur këtë barrë thellë brenda saj.

Gruaja e fortë merr përsipër barrën e të gjithëve, por nuk i ndan të vetat. Kjo është vërtetuar se i bën njerëzit të ndjehen jashtëzakonisht të vetmuar, dhe gjithashtu mund të çojë deri në depresion. Ndonjëherë ajo nuk dëshiron t’i lejojë të gjitha, sepse kjo është një sjellje që nuk përputhet me identitetin e saj prej një personi të fortë.

3.Ajo kujdeset për të tjerët, por harron se edhe ajo ka nevojë për kujdes

Gruaja e fortë kujdeset për familjen dhe të afërmit e saj, ajo madje mbart disa nga bagazhet e tyre emocionale për të lehtësuar barrën e tyre. Por duke e bërë këtë, ndonjëherë ajo harron që ajo ka nevojë për kujdes – dhe të tjerët harrojnë gjithashtu. Ajo duket aq mirë e bashkuar sa që askush nuk merr kohë të mendojë se mund të ketë një kohë të vështirë.

4.Forca e saj mund të jetë rezultat i një histori tragjike që ajo nuk ua ka thënë ende.

Një grua e fortë mund të jetë e fortë sepse mësoi dhe u rrit pas një ngjarjeje të pafat, por kjo nuk do të thotë që ajo nuk do të trishtohet kur ta kujtojë atë. Është akoma në mendjen e saj në formën e një mbresë psikologjike dhe çdo herë mund ta bëjë atë të ndjehet pak e thyer.

Nëse gjete vlerë në këtë artikull, shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *