7 këshilla të bisedës që do t’i bëjnë të tjerët të ju pëlqejnë

Ne e kuptojmë nevojën për të qenë të mirë në fillimin e bisedave të shkëlqyera shoqërore dhe për të larguar çdo vështirësi që mund të krijojë qasja ose pyetjet e gabuara. Ne kemi përpiluar një listë me pyetje të thjeshta dhe mënyra se si mund të filloni biseda miqësore dhe t’i vazhdoni ato.

1.Diskutoni për gjërat që ju rrethojnë

Kjo është një teknikë që është e dobishme në shumë situata. Thjesht përdorni shqisat tuaja për të vëzhguar mjedisin ku ndodheni. Merrni sugjerime nga vendi ku jeni ose nga diçka që personi mund të mbajë – si një libër ose një markë e caktuar. Përdoreni atë për të filluar një bisedë në temë.

Mund të jetë diçka si: “Hej! Ky është një libër i shkëlqyeshëm, A keni lexuar X-librin nga i njëjti autor?

2.Ndihmoni personin të ndjehet rehat pranë jush

Shpreh interesin se nga është një person. Kjo e largon vëmendjen nga ju duke u përpjekur të krijoni një bisedë dhe ta bëjë atë më shumë për personin tjetër. Kjo i ndihmon ata të mendojnë për vendlindjen e tyre, një prind, familjen ose një ngjarje të ngjashme.

3. Tregohu i durueshëm kur bënë pyetje personale

Moti është gjithmonë një temë e sigurt dhe shpesh konsiderohet bisedë e vogël, por biseda e duhur e vogël mund të çojë në biseda kuptimplotë më vonë. Për më tepër, biseda e vogël është mënyra për të vazhduar kur sapo keni takuar dikë. Nga biseda e vogël ju do të tejkaloni në biseda më të thella dhe më personale.

4. Kushtoji vëmendje gjërave të vogla

Në një botë ku media sociale është ndoshta forca më unifikuese, pyetjet për gjërat e vogla bëjnë një ndryshim të madh. Të pyesësh njerëzit për gjëra që shpesh anashkalohen dhe ngjallin ndjenja të mira në to është një mënyrë e mrekullueshme për t’i bërë të tjerët të të pëlqejnë.

5. Përdore humorin si një vegël të fuqishme të bisedës

Humori është diçka që rrallë mund të injorohet dhe askush nuk mund t’i rezistojë një të qeshure të mirë. Humori i lidh njerëzit. Nëse jeni bekuar me një sens të mirë humori, shfrytëzojeni duke thënë diçka qesharake, mbase në lidhje me situatën në të cilën jeni.

6.Përdorni ngjarjet aktuale dhe kulturën për të ngjallur interes

Pyete për diçka që kohët e fundit doli virale si një këngë, një film, një veprim vallëzimi ose një pjatë ushqimore.  Shumica e njerëzve krijojnë një lidhje me gjërat që ndodhin në botën përreth tyre si një ngjarje virale e kohëve të fundit ose ndonjë send i vlefshëm lajmesh.

7. Kërkojuni atyre një favor të vogël ose një lloj ndihme

Jo shumë njerëz janë të vetëdijshëm për këtë mashtrim të thjeshtë psikologjik, por njerëzit duan të ndjehen të rëndësishëm dhe askush nuk mund t’i rezistojë një vepre të mirë. Kërkimi për ndihmë ose për një favor tek tjetri, i bën ata të ndihen në një pozitë dominimi – edhe nëse është vetëm për atë sekondë, dhe shumica e njerëzve nuk do të refuzojnë të ju ndihmojnë. Kjo ndodh zakonisht sepse detyra e përfshirë është goxha e lehtë.

Nëse gjete vlerë në këtë informacion, shpërndaje me të tjerët!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *