Disa fuqi të njerëzve që duan të qëndrojnë beqarë

Modelet e marrëdhënieve kanë ndryshuar: vajzat nuk presin më Princin e tyre dhe burrat nuk janë në një nxitim për t’u vendosur. Gjithnjë e më shumë njerëz me qëllim vendosin të qëndrojnë beqarë dhe të ndjehen të lumtur me këtë status. Dhe psikologët thonë se nuk janë gabim: të qenit beqar mund të sjellë përfitime të shumta nga shëndeti më i mirë në ndjenjën më të përmbushur në jetë.

1. Ata përjetojnë emocione negative më rrallë.

Beqarët janë të vetë-mjaftueshëm: ata mbështeten në veten e tyre dhe kanë mësuar se si t’i trajtojnë problemet e tyre më vete. Dhe kjo cilësi kontribuon në nivelin e tyre të lumturisë: psikologët besojnë se njerëzit beqarë me një ndjenjë të fortë identiteti dhe mjeshtërie personale kanë më pak të ngjarë të përjetojnë emocione negative.

2. Ata gjejnë mundësi të reja kudo.

11 Powers of People Who Love Staying Single

Beqarët nuk janë të vendosur, kështu që ata janë më mendjehapur dhe nuk janë të lidhur në një vend. Ata kanë më shumë të ngjarë të udhëtojnë botën dhe të përfshihen në përvoja të reja.

Beqarët tregojnë nivele më të larta të krijimtarisë dhe kanë kohë të përqëndrohen në rritjen e tyre personale. Kështu që ata nuk shohin kufij për zhvillimin e tyre personal dhe rrallë mbahen mbrapa kur bëhet fjalë për mundësi të reja.

Ata e dinë se është më mirë të gjejnë vetveten e tyre të vërtetë ndërsa janë beqarë, kështu që nëse vendosin të hyjnë në një lidhje romantike, do të kenë shumë për të sjellë në tryezë.

3. Ata kanë zotëruar artin e vetë-dashurisë.

Të jesh beqar nuk do të thotë që je i vetmuar. Disa njerëz thanë që kalimi i kohës vetë i ka ndihmuar ata të kuptojnë se kush janë vërtet dhe në fund bien në dashuri me veten e tyre.

Ajo i bën ata më të rehatshëm në lëkurën e tyre dhe sjell një nivel të të kuptuarit se askush nuk mund t’ju bëjë plotësisht të lumtur. Ata kanë burime të mjaftueshme të brendshme për të punuar vetë dhe përpiqen të bëhen personi që ata duan të jenë.

4. Ata janë të suksesshëm në karrierën e tyre.

Beqaret kanë më shumë kohë dhe energji për t’u përqendruar në ndërtimin e një karriere të suksesshme. Ata gjithashtu kanë më shumë të ngjarë të marrin pjesë në organizata të ndryshme sociale, si shoqëritë profesionale dhe klubet, dhe të bëjnë punë bamirësie.

Rrjetëzimi i ndihmon ata të krijojnë lidhje të shumta sociale dhe hap mundësi të reja për rritje profesionale. Ata gjithashtu fitojnë aftësi të reja që kontribuojnë në rritjen e tyre profesionale dhe duken mirë në rifillimin e tyre.

5. Ata nuk kujdesen shumë për gjërat materiale.

Ndërsa të martuarit i shohin të ardhurat e larta si një nga faktorët më domethënës kur kërkojnë punë (veçanërisht kur fëmijët janë të përfshirë), njerëzit beqarë nuk i kushtojnë shumë vëmendje anës materiale të gjërave.

Ata kanë më shumë të ngjarë të motivohen duke bërë punë domethënëse që i frymëzojnë ata. Ata mund të sakrifikojnë një punë të sigurt me një kontroll të qëndrueshëm kur të ndjekin një karrierë që u sjell atyre vërtet kënaqësi.

6. Ata e dinë se cfarë duan.

11 Powers of People Who Love Staying Single

Beqaret nuk kanë frikë të jenë vetvetja dhe nuk nxitojnë në marrëdhënie. Ata e dinë atë që meritojnë dhe nuk janë të gatshëm të vendosin shpejt.

Ata shmangin marrëdhëniet e pakënaqshme që vetëm do të sjellin ankth dhe stres në jetën e tyre. Ata kanë standarde të larta dhe janë të gatshëm të presin personin që do të ketë të drejtë për ta.

7. Ata dinë të argëtohen dhe të kujdesen për veten e tyre.

Beqarët kuptojnë se miqtë e tyre mund të mos jenë gjithmonë të disponueshëm për t’i mbajtur ata të shoqërueshëm, kështu që ata mësojnë se si të jenë të qetë me veten e tyre dhe të gjejnë mënyra për të shijuar shoqërinë e tyre. Të kesh hobi, të udhëtosh ose të krijosh miq të rinj janë disa mënyra që argëtohen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *